3 titokzatos dolog, amitől rettegnek a romák és nem dicsekednek vele. - Life Story

3 titokzatos dolog, amitől rettegnek a romák és nem dicsekednek vele.

Sokan úgy gondolják, hogy a nem romák félnek semmitől. Nos, a romák félnek több dolgotól, mint gondolná az ember.

A romák hosszú történelmet és kultúrát hordoznak magukban, amelyek sokszor eltérnek a többségi társadalométól. Ez a különbség gyakran vezet félelmekhez és sztereotípiákhoz. Az alábbiakban bemutatjuk, hogy mi az, ami sok romának félelmet okozhat:

  1. Szellemek / Halottak

A romáknál, ha leesik egy kép vagy megmozdul valami a házban, akkor az biztos, hogy szellem vagy a halott rokonuk. Az ilyen jelenségekhez kapcsolódóan rengeteg megmagyarázhatatlan történet kering a közösségekben, és ezek okot adnak a félelemre. Talán a félelem generálja a megmagyarázhatatlan paranormális jelenségeket, vagy talán valami más áll mögöttük. Mindenesetre sok roma fél a szellemektől és a halottaktól.

  1. Kutyák / Egerek

Ezt sokan már tudják, de a romák elképesztően félnek a kutyáktól és az egerektől. Ez részben a hagyományaikhoz és a környezeti körülményekhez köthető, hiszen sok roma közösség hagyományosan nomád életmódot folytatott, és a kutyák és egerek lehetnek potenciális veszélyforrások az élelmiszerkészletek szempontjából.

  1. Megszökik a lányuk lagzi vagy megbeszélés nélkül egy fiúval

A romák nagyon félnek attól is, hogy a lányuk szerelmes lesz egy olyan fiúba, aki rossz családból származik, és még el is szökik vele. Mert jó esetben a szülők tisztességesen szeretnék lányuknak a lagzit csinálni. Ez a félelem is a hagyományokhoz és az értékrendhez kapcsolódik, amelyek fontosak a roma közösségek számára.

Fontos megjegyezni, hogy ezek az általánosítások, és nem minden roma közösség vagy személy osztja ugyanazokat a félelmeket. Az egyéni tapasztalatok és hátterek nagyban változnak, és minden ember saját egyéni élményei alapján reagál az adott helyzetekre. A megértés és az empátia segíthet abban, hogy eloszlassuk ezeket a félelmeket és előítéleteket, és közelebb hozzuk egymáshoz a különböző kultúrákból származó embereket.

Szerzői jog © Minden jog fenntartva. | CoverNews by AF themes.
Kapcsolat Adatvédelmi irányelvek - Kapcsolat oldalához
Advertising space for rent✅ Reklám felület bérelhető✅