Türkmenisztán: Ahol nincs regisztrált fertőzött a világ legfurcsább országában. Így élnek. - Life Story

Türkmenisztán: Ahol nincs regisztrált fertőzött a világ legfurcsább országában. Így élnek.

Türkmenisztán egy olyan ország, ahol nincs jelenlegi regisztrált koronavírussal fertőzött. 

Linkre kattintva ellenőrizhető jelenleg is az adat: https://covid19.who.int/region/euro/country/tm

Egyre többen figyeltek fel arra, hogy mi lehet annak az oka, hogy Türkmenisztán-ban miért nincs regisztrált fertőzött. Türkmenisztán a világ legfurább Országaként ismerik.

” Szakértők gyanítják, hogy a bejelentés nélkül terjedhet az Országban.  Az Ország független médiája gyakorlatilag nem létezik, ezért a jelenlegi helyzetről nehéz beszámolni, mivel nem tudnak hozzáférni az Ország megbízható információihoz és megerősíteni őket.  ” – írja wikipedia.org.

Földrajz

  • Türkmenisztán neve egy perzsa nyelvű kifejezésből ered: annyit jelent, hogy a türkmének országa.
  • Türkmenisztán legmagasabb pontja a 3139 méter magas Gora Ayribaba. Az ország legnagyobb folyója az Amu Darja.

Történelem

  • Türkmenisztán a Szovjetúnió része volt, majd 1991-ben vált függetlenné. A néhai elnök, Nijazov egyik terve az volt, hogy síparadicsomot hoz létre a türkmén hegyvidéken. Csakhogy ott nincs hó, és nem is volt.

Turista etikett

  • Nem házas párok közös éjszakázását, avagy szexuális kapcsolatát prostitúciónak tekintik, s mint ilyet hatóságilag üldözik (őrizetbe vétel, bírósági ítélet). Nyilván ez a szigorú megítélés nem vonatkozik nem házaspár külföldi turista párokra, de kérdéses vonatkozik-e arra, ha külföldi turista helyi lánnyal, nővel fekszik össze.
  • A homoszexuális kapcsolatokat, a prostitúciót, a szabadosságot büntetik/büntethetik.
  • Az ide látogató külföldinek ajánlatos kiemelt figyelmet fordítania arra, hogy a türkmén államot, illetve a vezető politikusokat se nyilvánosan, se négyszemközti beszélgetés során ne bírálja.

Konyha és gasztronómia

,, A türkmén konyha a közép-ázsiai szokásokat követi: mindenféle alakú töltött táskák sütve és főzve, rizses ételek és mindenekelőtt természetesen sok-sok birka. ”

Food in Turkmenistan: A Traveler's Guide | Political Holidays

About the food of Turkmenistan | Global Table Adventure

„Türkmenisztán nemzetközi határai a koronavírus-járványtól való védekezés céljából zárva vannak a személyforgalom előtt. A Turkmenistan Airlines felfüggesztette a nemzetközi járatait. A külföldi légitársaságok felfüggesztették a türkmenisztáni járataikat. ” (2021. 03. 18) – írja https://konzuliszolgalat.kormany.hu

Szerzői jog © Minden jog fenntartva. | CoverNews by AF themes.
Kapcsolat Adatvédelmi irányelvek - Kapcsolat oldalához
Advertising space for rent✅ Reklám felület bérelhető✅