10 gyereknek adott életet egy 37 éves dél-afrikai nő - Life Story

10 gyereknek adott életet egy 37 éves dél-afrikai nő

Gosiame Thamara Sithole kezdetben azt hitte, hogy ikrei lesznek, de végül 10 gyereknek adott életet, ezzel megdöntötte az eddigi világrekordot.

A 37 éves anya maga sem gondolta volna, hogy ilyen megtörténhet a világon, és ráadásul pont vele. Egy preoriai kórházban császármetszéssel születtek a gyerekek, Gosiame férje, Teboho teljesen le volt döbbenve a hirtelen családbővülés láttán.

“Hét fiú és három lány” – jelentette be a feleségének, aki hét hónapig és hét napig volt várandós.

Az Ekurhuleni-ból származó Gosiame Thamara Sithole elmondta, hogy várandóssága teljesen természetes volt, nem kapott semmilyen termékenységi kezelést, ami esetleg összefüggésbe hozható lenne azzal, hogy tízes ikrei születtek.

Gosiame Thamara Sithole császármetszéssel szült hét fiút és három lányt. Eddig a rekordot Halima Cisse tartotta, aki a múlt hónapban kilenc gyereket hozott a világra. A Guinness-rekordok könyve értesült a hírről, mely szerint Gosiame Thamara Sithole tízes ikreket szült, mi pedig gratulálunk és jókívánságainkat küldjük a családnak – mondta a The Postnak kedden a szóvivő.

10 gyereknek adott életet egy dél-afrikai nő

„Jelenleg az ügyet nyilvántartásba kell vennünk, mivel mind az anya, mind a csecsemők egészsége kiemelt fontosságú. Szakértőink egy speciális tanácsadóval együtt vizsgálják az ügyet” – mondta a szóvivő.

“Kezdetben a vizsgálatok csak hat csecsemőt mutattak, de amikor az orvos megmondta, hogy tízen vannak, kellett egy kis idő, hogy feldolgozzam. Ahogy telt az idő, rájöttem, hogy ez tényleg igaz. Alig tudtam éjszaka aludni a hírtől” – mondta az anya.

“Az isteni gondviselésnek köszönhetően gyermekeim egészségesek, és minden komplikáció nélkül jöttek világra. Csak azért imádkozom, hogy továbbra is egészségesek maradjanak” – mondta a nő.

A jelenleg munkanélküli férj hozzátette, hogy “Isten kiválasztott gyermekének” érzi magát, hogy ilyen csodában lehet részük.

Forrás: NYPost