Ennyi pénzt kerestek a Magyar válogatott játékosai az Eb-n - Life Story

Ennyi pénzt kerestek a Magyar válogatott játékosai az Eb-n

Európa-bajnokságon, amelynek összedíjazása 331 millió euró. Az eredeti terv (lásd táblázatunkat) ennél magasabb összeget tartalmazott, a csoportkörös győzelem félmillió, a döntetlen negyedmillió euróval ért volna többet, ahogyan a későbbi szakaszokban is emelkedett volna a jutalom az előző tornához képest. A koronavírus-járvány hatásai miatt végül csak a 24 csapatnak a sikeres kvalifikációért járó juttatás összege nőtt 1.25 millió euróval, a többi maradt a 2016-os szinten. A magyar válogatott öt évvel ezelőtti szereplésével (a csoportkörben egy győzelem, két döntetlen, valamint nyolcaddöntőbe jutás) a tornán 3.5 millió eurót futballozott össze, az idén ennél kevesebbet, egymillió eurót. S hogy mindez miként oszlik meg a szövetség, a játékosok és a szakmai stáb között?

 

„A válogatott játékosai, stábtagjai minden esetben az elért eredmény alapján részesülnek bónuszban. A bónusz kifizetése az UEFA-tól az MLSZ-nek átutalt díjazásból történik. A jelenlegi gyakorlat szerint az elért eredményért kapott összeg harminc százaléka a játékosoké, tizenöt százaléka a szakmai stábé. Az összeg tartalmazza az adókat és járulékokat is” – felelte érdeklődésünkre Szabó Gergő,  a válogatott sajtófőnöke.

 

Számokra lefordítva mindez azt jelenti, hogy az idei Európa-bajnokságért befolyó egymillió euróból 300 ezer eurót (kb. 105 millió forintot) kap a tornára nevezett 26 játékos, 150 ezer eurón (kb. 53 millió forint) osztoznak Marco Rossi és segítői, a fennmaradó 550 ezer euróról (kb. 193 millió forint) az MLSZ rendelkezikik.

Szerzői jog © Minden jog fenntartva. | CoverNews by AF themes.
Kapcsolat Adatvédelmi irányelvek - Kapcsolat oldalához
Advertising space for rent✅ Reklám felület bérelhető✅