Szívszorító: 15 éve etetik szájukkal a beteg kislányt. - Life Story

Szívszorító: 15 éve etetik szájukkal a beteg kislányt.

A napokban látott napvilágot, és azóta az egész kínai sajtót bejárta annak a Sanhszi tartományban élő családnak a története, aki hihetetlen önfeláldozással neveli súlyos beteg, örökbefogadott kislányát.

Zsao Li-kun cerebrális parézissel született vagyis igen súlyos mozgásfogyatékosságban szenved, ami gyakorlatilag a mindennapos teendőkben is akadályozza. A kisgyermeket 2001 telén a kórház folyosóján látta meg Li Huan-mej, aki hazavitte a gyermeket és az azóta eltelt 15 évben férjével, Zsao Ju-csunnal gondozza. A kisbabát valószínűleg a veleszületett betegsége miatt dobták el maguktól igazi szülei, de a nő úgy döntött, a sajátjaként fogja szeretni és nevelni. Zsao Li-kun állapota olyan súlyos volt, hogy még tejjel sem tudták táplálni.

Bár a mostohaanyát szülei próbálták rábeszélni, hogy ne fogadják örökbe a beteg kislányt, ők hajthatatlanok voltak, és vállalták az áldozatot. Azóta egyszerre soha nem hagyhatják el a házat, egyiküknek mindig a kis Li-kun mellett kell lennie. Mivel a kislány rágni sem képes, ezért szülei úgy etetik őt, akár a madarak fiókáikat.

EGY ÉTKEZÉSE NAGYJÁBÓL KÉT ÓRÁIG TART, NAPONTA HÁROMSZOR ESZIK, VAGYIS CSAK AZ ETETÉSE HAT ÓRÁT VESZ IGÉNYBE.– mesélte a China Newsnak a mostohaapa.

Mivel a szülők csak akkor tudnak enni, ha lányukkal végeztek, sokszor előfordul, hogy nekik már nem telik főtt ételre, emiatt pedig mindketten komoly gyomorproblémákkal küzdenek. A kislány most 15 éves, de a szellemi szintje egy háromévesének felel meg. Bár a család nagy szegénységben él, azt mondják, boldogok. Pedig a mostohaanyukát nemrégiben torokrákkal diagnosztizálták, és a kezelést elutasította, mivel nincs pénzük rá. Így most a mostohaapára hárul a család minden terhe.

Szerencsére a rokonoktól rendszeresen kapnak anyagi és egyéb segítséget, viszont Li állapota a rákbetegség miatt napról napra romlik. Ő azonban most csak azért aggódik, hogy a gyermekük hukou engedélyt kapjon, ami gyakorlatilag egy állandó tartózkodási engedély. Ez azért fontos, mert hukou nélkül a városlakók kimaradnak az egészségügyi és szociális ellátásokból és az oktatási lehetőségeik is korlátozottak.

HA A GYEREK ÜGYEI RENDEZŐDNEK, NEM LESZ MÁR MIÉRT AGGÓDNOM– mondta Li. Forrás: borsonline.hu

Szerzői jog © Minden jog fenntartva. | CoverNews by AF themes.
Kapcsolat Adatvédelmi irányelvek - Kapcsolat oldalához
Advertising space for rent✅ Reklám felület bérelhető✅