Váratlan bejelentés: ekkor dönt a kormány a harmadik oltásról - Life Story

Váratlan bejelentés: ekkor dönt a kormány a harmadik oltásról

Budapest, 2021. június 24. Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2021. június 24-én. MTI/Balogh Zoltán

Szentkirályi Alexandra és Gulyás Gergely fontos bejelentéseket közölt a Kormányinfón

Magyarország a második Európában az átoltottság tekintetében. A kormány kérte, csak azok utazzanak külföldre, akik már mindkét oltást megkapták.

Péntek reggel a Kossuth Rádió műsorában Orbán Viktor fontos változtatásokról fog beszámolni. Két témát már most ismertetett Gulyás Gergely. Az egyik a harmadik oltás kérdésköre, illetve az oltások kötelezővé tétele. Felmerülhet, hogy bizonyos munkakörökben kötelezővé tennék az oltást.

A magas átoltottság miatt nem jelent még meg a vírus negyedik hulláma, ez azokat éri döntően, akiket nem oltottak be. A negyedik hullám súlyossága a beoltottak számától függ majd.

Gulyás Gergely közölte: a 12-15 éves kor közötti fiatalok 12 százaléka van beoltva. A 60-64 év között 67 százalék van beoltva.

A Delta variáns az idősebbekre a legveszélyesebb! Minden itthon engedélyezett oltóanyag hatékonysága 96% feletti. Azon vakcinák esetében, amelyek nem termelnek antitestet, 88 százalékban szintén védelmet nyújtanak.

Gulyás Gergely szerint nagyon káros, hogy bizonyos politikai erők folytatják az egyes oltások elleni hangulatkeltést.

A gyermekvédelmi törvény ügye nem függhet össze a helyreállítási alappal, az abban lévő pénz jár a magyaroknak. A tárgyalások jelenleg is folynak, az Európai Bizottság elnöke már látogatási időpontot is kért, de most visszakozott.

A gyermekvédelmi törvénnyel kapcsolatban hazánk álláspontja nem változott.

A kormány fontosnak tartja a kibocsátáscsökkentés globális kezelését, különösen azért, mert az EU az összes kibocsátás hét százalékáért felel. Célkitűzésként a jelenleginél nagyobb célokat is támogat, de a tagállamok többsége az eddigi vállalásokat sem tartotta be. forrás:ripost.hu

Szerzői jog © Minden jog fenntartva. | CoverNews by AF themes.
Kapcsolat Adatvédelmi irányelvek - Kapcsolat oldalához
Advertising space for rent✅ Reklám felület bérelhető✅