Ennyi pénzt kapna a Ferencváros ha sikerülne a BL főtábla - Life Story

Ennyi pénzt kapna a Ferencváros ha sikerülne a BL főtábla

A Ferencváros számára 15.64 millió euró is a tét a Young Boys ellen, ennyi a rajtpénz a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében.

Az Európa-liga főtábláján – ahova az FTC akkor kerül, ha elveszíti a párharcot – lényegesen alacsonyabb ez az összeg, 3.63 millió euró. A most indult Konferencia-liga esetében 2.94 milliót kapnak a csoportkörbe jutott csapatok.

A BL-ben a győztes találkozók után 2.8 millió eurót utal az európai szövetség (UEFA), a döntetlenért pedig 930 ezret. A csoportból továbbjutó csapatok további 9.6 millió euróval gazdagodnak, a negyeddöntőért 10.6 millió euró, az elődöntőért 12.5 millió, a fináléba kerülésért 15.5 millió euró a pénzdíj. A döntő megnyerése önmagában „csak” 4.5 millió eurót jelent.

A Bajnokok Ligája győztese összesen 85.14 millió eurót kereshet, ha minden mérkőzését megnyeri.

Az Európa-ligában a főtáblán 630 ezret ér a győzelem, 210 ezret a döntetlen. A csoportgyőztesek 1.1 millió eurót kapnak, a második helyezett pedig 550 ezret. A finálé győztesének a jutalma 4 millió euró.

A Konferencia-ligában félmillió a nyertes meccs, a döntetlen 166 ezer euró. Itt a csoportok legjobbjai további 650 ezerrel, míg a másodikok 325 ezerrel számolhatnak. A sorozat első döntőjében a nyertes csapatnak még kétmillió euró jár. (MTI)

Szerzői jog © Minden jog fenntartva. | CoverNews by AF themes.
Kapcsolat Adatvédelmi irányelvek - Kapcsolat oldalához
Advertising space for rent✅ Reklám felület bérelhető✅