4 testvérét mentette ki az égő házukból a 11 éves fiú: „Csak azt tettem, amit bármelyik nagytestvér tenne” – Life Story

4 testvérét mentette ki az égő házukból a 11 éves fiú: „Csak azt tettem, amit bármelyik nagytestvér tenne”

4 testvérét mentette ki az égő házukból a 11 éves fiú: „Csak azt tettem, amit bármelyik nagytestvér tenne”

A tűz december 5-én, délután tört ki, amikor Brody Sims szülei éppen nem voltak otthon.

Egy 11 éves fiú pontosan tudta, mit kell tennie, amikor tűz ütött ki Clarksville-i otthonukban. „Anya és apa azt mondták nekünk, ha tűz van, fogjunk meg mindenkit, fussunk ki a házból, és hívjuk a 911-et” – mondta Brody Sims. A fiú nagyon bátor volt, és megmentette testvéreit, amikor december 5-én, vasárnap délután tűz ütött ki a konyhájukban.

– Csak füstöt lehetett látni – idézte fel a félelmetes pillanatokat. „Itt álltam, és a nővérem hívta a 911-et” – mondta az újságíróknak. A gyerekeknek, Hannah Simsnek volt egy GoFundMe oldala a családnak, és ezt írta: “Brody kirohant a házból a négy bátyjával, majd a nővére segítséget kért.”

“Elrohant a tűz mellett, hogy kihozza kétéves bátyját, aki a ház hátsó részén lévő hálószobában volt” – mondta a leírásban. Az ijesztő pillanatokat felidézve Brody azt mondta, hogy csak arra tudott gondolni, hogy elaludja őt a házból, előbb a lángok borítottak volna el mindent. – Folyton a bátyám nevét kiabáltam – mondta.

Bátor erőfeszítéseinek köszönhetően megtalálta testvérét, és még időben kiment vele a házból. Míg Brodyt hősnek nevezték, mert önzetlenül kockáztatta a saját életét, hogy megmentse testvéreit, ő maga szerényen azt mondta: “Én azt tettem, amit bármely nagy testvér tenne.” A gyerekek édesanyja, Kimberly Sims természetesen hálás volt, hogy mindenki megúszta, és nagyon büszke volt a fiára.

„Annyira szürreális volt az egész” – mondta Kimberly, aki aznap délután elment otthonról férjével, hogy elintézzen néhány dolgot. „Csak hálás vagyok, hogy a gyerekek tudták, mit kell tenni vészhelyzetben. Hihetetlenül büszkék vagyunk. ” Bár senki sem sérült meg súlyosan, a tűzben a héttagú család szinte minden vagyona elpusztult.

“Teljesen leégett a házuk, a legtöbb holmijukkal együtt, köztük a gyerekek édesapjának a hadseregben kapott díszei, valamint a gyerekek játékai és ruhái” – árulja el az adománygyűjtő.

„Ez a tragédia közvetlenül az ünnepek előtt érte a családot, és remélem, tudunk játékokat és ruhákat szerezni a gyerekeknek, hogy vidámabbá tegyük az ünnepi időszakot. Nagyon hálásak lennénk ezért az 5 apróságért minden adományért” – írta Hannah Sims, megosztva az egyes családtagok méretét, hogy az adományozók ruhákat küldhessenek nekik.

A néni azonban megosztott egy videót is, amelyben elmondja, hogy a tűzoltóság megjutalmazta Brodyt és nővérét, Sydney-t bátorságukért. „A nap azzal kezdődött, hogy ajándékokat vittek a gyerekeknek, majd tűzoltóautóval vitték őket iskolába. Utazhattak a tűzoltóautóban, és Brody még szirénázni is tudott. Nagyon klassz volt” – mondta a néni a videóban.

Szerzői jog © Minden jog fenntartva. | CoverNews by AF themes.