Megrázó vallomást tettek az intenzíven dolgozó orvosok: sorra halnak bele a koronavírusba az oltatlan fiatalok - Life Story

Megrázó vallomást tettek az intenzíven dolgozó orvosok: sorra halnak bele a koronavírusba az oltatlan fiatalok

Az intenzíven az életükért küzdők 80 százaléka nincs beoltva.

Teljesen kimerültek már a Nagy-Britannia intenzív osztályain dolgozók. Videókban könyörögnek az embereknek, menjenek el beoltatni magukat. A Royal Liverpool Hospital orvosai azt mondták, hogy pácienseik 80%-a nem oltott, sokuk 30 év alatti. Arra buzdítanak mindenkit, menjenek oltakozni, mert a kórházak leterheltek. 

Nagy-Britanniában is dübörög az omikron, most már az új, koronavírussal fertőzöttek nagy része ezt a variánst kapja el. Napi 100 000 új beteget regisztrálnak, az orvosok és ápolók pedig ismét a tűréshatáruk szélére kerültek. 

„Megdöbbentő látni, hogy 30-as, 40-es, egészséges emberek is az intenzív osztályra kerülnek. Többen meg is halnak a Covidban és ez igazán felkavaró és nehéz az ellátó személyzet számára. Ötből négy betegünk nem kapott oltást. Pedig látszik, az oltás megvéd a súlyos következményektől és a haláltól. Ha ezek az emberek megkapták volna az oltást, akkor a családjuknak nem a temetésüket kellene intézni” – mondta egy ápolónő.

 

 

Forrás: https://www.borsonline.hu/