Felszámoltak egy százmilliós kárt okozó bűnszervezetet – Life Story

Felszámoltak egy százmilliós kárt okozó bűnszervezetet

Csaknem százmillió forintos költségvetési kárt okozó bűnszövetséget számolt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A fiktív számlákkal ügyeskedő Jász-Nagykun-Szolnok megyei bandánál csempészett cigarettát és illegális potencianövelőket is találtak.

A bűnszövetség által irányított cégek alvállalkozóként végeztek ugyan gazdasági tevékenységet, munkavállalókat is vettek fel, de a fizetendő adójukat fiktív számlákkal csökkentették – közölték.

A bűnbanda felszámolására szervezett – több megyét érintő – akcióban a NAV több mint 120 munkatársa 57 helyszínen tartott kutatást. A budapesti nyomozók munkáját járőrök, revizorok, IT-szakemberek és a vámhivatal Merkur bevetési egysége is támogatta. A nyomozók útzárt is alkalmaztak, hogy megelőzzék a bandatagok menekülését – írták.

A vámhivatal közölte, hogy “a költségvetési kár biztosítására csaknem 100 millió forint értékben foglaltak le bankszámla vagyont és készpénzt”. A NAV szolgálati kutyái 508 doboz adózatlan cigarettát találtak és kereskedelmi mennyiségű tiltott potencianövelő is előkerült.

Egy gyanúsítottat letartóztattak A nyomozás különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás miatt folyik.

Szerzői jog © Minden jog fenntartva. | CoverNews by AF themes.
Advertising space for rent✅ Reklám felület bérelhető✅