„19 éves vagyok, de az emberek kislánynak néznek” - Life Story

„19 éves vagyok, de az emberek kislánynak néznek”

A 19 éves Aboli Jarit az indiai Nagpurból mindössze 1 méter magas, ezért az emberek gyakran kisgyereknek nézik. Aboli krónikus vesebetegséggel született, amely hatással van a csontjaira és más létfontosságú szerveire, ezért maradt abba a növekedése, és, bár kiskorában még nem volt olyan rossz a helyzet, amikor elérte a kamaszkort, az állapota rosszabbra fordult, és ma már kénytelen kerekesszéket használni.

Aboli 8 éves volt, amikor az orvosok diagnosztizálták nála a rossz veseműködés miatt kialakuló csontbetegséget, és megállapították, hogy nem fog tovább nőni. A családot nagyon elkeserítette a diagnózis, de Aboli a betegsége ellenére soha nem adta fel.

„Egy alkalommal elestem. Mivel nagyon gyengék a csontjaim, eltört a lábam. Nagyon fájdalmas volt. Olyan sokáig tartott a fájdalom, hogy végül már egyáltalán nem tudtam járni” – mesélte Aboli, aki kislánykora óta imád énekelni és táncolni, és a táncról akkor sem mondott le, amikor már nem tudott járni.

Aboli imád táncolni

„Kiskorom óta mindig táncolok. Később azonban, amikor képtelen voltam járni, ez még mindig nem akadályozott meg abban, hogy táncoljak. Az emberek azt mondják, nem táncolhatok ülve, de igenis táncolhatok” – mondja Aboli, aki már tehetségkutatókon is kipróbálta magát.

Az első tehetségkutató versenyére a bátyja, Akash, vitte őt el, és Aboli azóta az ország legnépszerűbb vetélkedőjében, az Indian Idolban is feltűnt.

Aboli rendszeresen oszt meg tartalmakat az Instagramján, és rengeteg támogató hozzászólást kap, ami megerősíti az önbizalmát.

„Ma több mint 6000 követőm van, és ez nagyszerű érzés. Szeretném, ha az egész világ ismerne engem. A jövőben azt tervezem, hogy sikeres énekes leszek, és ha lehetőségem lesz rá, sikeres színésznő is. Egyetlen fogyatékkal élő színésznőt sem ismerek. Úgy érzem, ha sikerülne bejutnom a szakmába, akkor biztosan lenne esélyem. És ha én képes vagyok, rá, akkor mások is azok lehetnek” – mondta a lány jövőbeli terveiről a Trulynak.

Az akadályok ellenére Aboli soha nem hátrált meg – profi énekes és táncos, és már második éve egyetemre jár.

Elszántságával és kitartásával inspirációt ad mindazoknak, akik hozzá hasonlóan nehézségekkel küzdenek.