Videóra vette a nő, hogy több villám csap le a férje autójára – videó - Life Story

Videóra vette a nő, hogy több villám csap le a férje autójára – videó

A videóban jól látni a plazmacsatornát, ami a villámlás eredményeként jött létre.

A meteorológusok szerint az eddigi legőrültebb felvétel készült arról a villámról, ami egy autóra csapott le a floridai St. Petersburg közelében – írja a The Washington Post. Michaelle May Whalen a nyaralásából hazafelé tartva próbált fotókat készíteni a villámokról, de nem sikerült neki. Ezután videózni kezdett, pár pillanattal később pedig lecsapott egy.

A villám az előtte haladó autót találta telibe, amit egyébként a férje vezetett, és amiben a gyerekei is ott ültek. Szerencsére senkinek nem esett baja, az autó azonban a beszámoló szerint megadta magát.

A nő férje és gyerekei azért úszták meg sértetlenül az esetet, mert az autó Faraday-kalitkaként működött. Hogy ez mit jelent, arról itt írtunk már hosszabban. Ugyanezzel magyarázható egyébként az is, hogy ha egy repülőgépet ér villámcsapás, akkor miért maradhat viszonylag épségben a légi jármű.

A videóban azt is jól látni, hogy az első villámcsapást még kettő követte. Érdekesség, hogy míg általában kis távolságokból is egyenesnek tűnik a villám, addig a közeli felvételen jól látni, hogy valójában sok apró hurokból állt össze.

A villámlással létrejött a plazmacsatorna, ami akkor képződik, amikor a levegő molekulái atomjaira hasadnak szét. A plazma ekkor akár 50 ezer fokos is lehet. Forrás: hvg

 

Szerzői jog © Minden jog fenntartva. | CoverNews by AF themes.
Kapcsolat Adatvédelmi irányelvek - Kapcsolat oldalához
Advertising space for rent✅ Reklám felület bérelhető✅