Öngyilkos lett az egyik leggazdagabb magyar. - Részletek - Life Story

Öngyilkos lett az egyik leggazdagabb magyar. – Részletek

Claessens Péter, a Claessens Group ügyvezető igazgatja, a 2022-es száz leggazdagabb magyar listájának 55. helyezettje öngyilkos lett.

Öngyilkos lett Claessens Péter mezőgazdasági nagyvállalkozó, a Claessens Group ügyvezető igazgatója – írja a Telex. Claessens halálát és halálának okát hétfőn az Mfor.hu-nak több hozzá közelálló személy is megerősítette.

A Somogy megyei rendőrség vasárnap közölte, hogy a hétvégén öngyilkos lett Somogyszobon „egy ismert dél-somogyi nagyvállalkozó, aki országosan is magasan jegyzett eredményeket ért állattartásban”. A rendőrség nem árulta el az illető nevét, annyit viszont igen, hogy a halálesetnél idegenkezűségre utaló nyomokat nem találtak, közigazgatási eljárásban vizsgálják a tragédia körülményeit.

A Belgiumban született üzletember 1995-ben költözött Magyarországra, később követte őt két testvére, Christophe és Johan is. Azóta mindhárman megszerezték a magyar állampolgárságot.

Családi gazdaságukat a Dél-Somogyi Állami Gazdaság utódcégének felvásárlásával indították be, amely mára Somogy megye egyik legnagyobb mezőgazdasági vállalkozásává nőtte ki magát, több mint 300 főt foglalkoztatnak. A cégcsoporton belül az Agrár Kft. sertéstenyésztéssel és kantelep üzemeltetéssel, míg a Claessens Kft. szarvasmarha tenyésztéssel foglalkozik. A vállalatcsoport központja Somogyszob, Nagybaráti-pusztán található.

A Claessens-fivérek a leggazdagabb magyarok 2022-es százas listáján 32,4 milliárdos vagyonukkal az 55. helyen állnak. Ángyán József volt földművelésügyi államtitkár földárverésekről késült elemzése szerint a Claessens család tagjai szerezték a legnagyobb – 900 hektárt meghaladó – területet Somogy megyében a 2015-2016-ban lebonyolított állami földárveréseken. A család olyan földeket vásárolt meg, amiket korábban az államtól béreltek. 28 földterületet vettek meg Bolhás, Csurgó, Iharosberény, Nagyatád, Ötvöskónyi és Somogyszob környékén. A család tagjainak együttes nyertes árajánlata 983 millió forint volt.

A cégcsoport honlapja szerint a 47 éves Claessens Péter június 24-én megkapta a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét, a magyar állam által adományozható legmagasabb elismerést. A kitüntetéssel „az agrárgazdaság területén végzett, különösen az innovatív technológiák hazai alkalmazása terén nagy jelentőségű, több évtizedes munkáját ismerték el.”

(Kiemelt kép: Claessens Peter, a magyar tulajdonú Claessens Group cégcsoport egyik tulajdonosa beszédet mond az Iharosberénynél létesült kocatelep, illetve egy oktató- és látogatóközpont átadási ünnepségén a somogyszobi Nagybaráti-pusztán 2018. július 19-én. Fotó: MTI / Varga György) Forrás: 168

Szerzői jog © Minden jog fenntartva. | CoverNews by AF themes.
Kapcsolat Adatvédelmi irányelvek - Kapcsolat oldalához
Advertising space for rent✅ Reklám felület bérelhető✅