Szörnyű volt végignézni a halálát – megszólalt szentendrei darázstragédia szemtanúja - Life Story

Szörnyű volt végignézni a halálát – megszólalt szentendrei darázstragédia szemtanúja

Esélye sem volt a túlélésre annak a zöldségesnek, aki szentendrei munkahelyén lenyelhetett egy darazsat. Rocco mintegy 8 éve dolgozott Márk alkalmazottjaként a Bükkös-parti bódéban. A főnök ugyan azonnal segítséget hívott, de az 56 éves férfit már nem lehetett megmenteni.

Mécsesek pislákolnak Szentendrén a Bükkös-parti zöldségesbódé előtt. A folyamatosan érkező törzsvásárlók most nem feltétlenül almáért vagy paprikáért jönnek, a legtöbben csupán néhány mondatot szeretnének váltani a láthatóan megviselt Márkkal, az üzlet tulajdonosával. A kereskedő fogadja a részvétnyilvánításokat, egyben mindenkinek elmondja: nem érti, mi történt.

Gyorsan megérkezett a rohamkocsi

 Itt voltam Rocco utolsó perceiben.Szörnyű volt a halálát végignézni.Nem is nagyon tudok róla beszélni – nyilatkozta a Borsnak a fiatal vállalkozó, aki körülbelül 8 éve adott munkát a sokak által szeretett férfinek. Úgy tudjuk: Rocco éppen a bódé előtt foglalatoskodott az áruval, amikor valahogy berepült a szájába egy darázs, ő pedig lenyelte a szárnyas rovart. Az állat megcsípte a torkában, így a férfi megfulladt.A mentők gyorsan a helyszínre értek, de a hosszas próbálkozásuk ellenére sem tudták az életét megmenteni.

Szerette az életet

Rocco az ismerősök szerint egy életvidám férfi volt, még akkor is, amikor nem minden alakult a kívánsága szerint. Egyetlen fia született, aki egy érzelmes Facebook-posztban reagált édesapja halálhírére:

„Egy szál gyertya, mely lassan végig ég/Egy élet, mely percek alatt véget ért./Itt hagytad azokat, akik szerettek téged/De emléked örökre a szívünkbe égett!” – szólt az idézet, majdifjabb Rocco arra kérte az édesapját ismerőket, hogy igyanak egyet az emlékére.

A Bors megtalálta Rocco egy korábbi barátnőjét.

– Ugyan 20 éve nem járunk együtt, mégis végig tudtunk egymás dolgairól, hiszen sokszor találkoztunk a városban.– magyarázta a gyászoló nő, és hozzátette: a férfihez nagyon közel állt az édesapja, akit másfél hónappal ezelőtt veszített el.

Fia tartotta benne a lelket

– Rocco teljesen összetört Józsi bácsi halála után. Képtelen volt beletörődni, hogy már nincs többé. Már csak a fia, és az unokái tartották benne a lelket – fejezte be Mónika.

Ugyan elértük Rocco egyik testvérét is, de ő a fájdalma súlya alatt nem kívánt bővebben nyilatkozni.

– Képtelen vagyok megszólalni – mondta a húg.

Szerzői jog © Minden jog fenntartva. | CoverNews by AF themes.
Kapcsolat Adatvédelmi irányelvek - Kapcsolat oldalához
Advertising space for rent✅ Reklám felület bérelhető✅