„Nem akartam nélküle élni” – egy pap és egy apáca otthagyta az egyházat, mert egymásba szerettek - Life Story

„Nem akartam nélküle élni” – egy pap és egy apáca otthagyta az egyházat, mert egymásba szerettek

Mercedes Tarragona és Daniel Genovesi egy argentin plébánián találkoztak Santa Fe tartományban. Az akkor 22 éves Mercedes apáca volt, a 26 éves Daniel pedig pap, de amikor megismerkedtek, különleges kötelék alakult ki kettejük között, és végül mindketten lemondtak a hivatásukról, hogy új, közös életet kezdjenek.

Mercedes 17 évesen lett apáca, de amikor 22 éves korában találkozott Daniellel, olyan érzéseket tapasztalt, amiket korábban soha – beleszeretett a férfiba. Korábban az argentínai Córdobában élt, de később Santa Fe régióba költözött, és ott megismerte a fiatal papot, aki a püspök titkáraként dolgozott. Először egy ünnepségen találkoztak a plébánián.

Az ünnepségen elbeszélgettek egymással, innentől kezdve mindketten érdeklődést mutattak a másik iránt, és szerettek volna minél gyakrabban találkozni. Daniel azt mondta, soha nem számított arra, hogy így érezhet valaki iránt.

 

 

„Nem voltam felkészülve a találkozásra. És amikor találkoztam vele, sok minden történt velem. A gimnázium negyedik évében léptem be a szemináriumba, és soha nem volt párkapcsolatom” – magyarázta.

Mercedes sem volt még szerelmes korábban, és a kialakult helyzet őt is elgondolkodtatta. „Úgy éreztem, lelki társak vagyunk, mint Szent Skolasztika és Szent Benedek” – mondta.

Különböző ürügyeket kerestek, hogy együtt tölthessenek egy kis időt, de nem vallották be egymásnak, mit éreznek, amíg a nő úgy nem döntött, hogy kilép az apácarendből, és elköltözik a városból.

Daniel attól tartott, hogy soha többé nem láthatja a nőt, és egy napon, amikor találkoztak, Mercedes bevallotta az érzéseit, de hozzátette, hogy nem akarja tönkretenni a férfi életét. Ekkor azonban Daniel is olyan felismerésre jutott, ami örökre megváltoztatta az életét.

„Rájöttem, hogy nem akarok nélküle élni. Ezért úgy döntöttünk, együtt indulunk útnak” – mondta. Ő is lemondott papi hivatásáról, és a szívére hallgatott.

Buenos Airesbe költöztek, és barátaik segítségével alkalmazkodtak az egyházon kívüli életmódhoz. Étterembe jártak, meghallgatták mások párkapcsolatra vonatkozó tanácsait, és számos tapasztalatot szereztek a hétköznapi életben.

Azóta több mint két évtized telt el, és ez alatt családot alapítottak – két lányuk született, akik most 26, illetve 23 évesek.

„Az történt, hogy egy kis dobozban éltem, és jól éreztem magamat abban a kis dobozban. De amikor találkoztam Daniellel, kinyitotta az ablakokat. Odakint rengeteg fény és sok gyönyörű dolog volt” – mesélte Mercedes.

Kezdettől fogva őszinték voltak egymáshoz és önmagukhoz, ami segített, hogy követni tudják azt az utat, ami olyan boldogsághoz vezette el őket, amire korábban nem is számítottak. forrás: twice.hu

Szerzői jog © Minden jog fenntartva. | CoverNews by AF themes.
Kapcsolat Adatvédelmi irányelvek - Kapcsolat oldalához
Advertising space for rent✅ Reklám felület bérelhető✅