Mi köti össze Pumped Gabót, Bödőcs Tibort és Bajnai Gordont? - Life Story

Mi köti össze Pumped Gabót, Bödőcs Tibort és Bajnai Gordont?

Így érkeztek külföldi pénzek a baloldali kampányba.

Márki-Zay Péter múlt héten egy interjúban bevallotta, hogy a baloldali kampány egy részét egyenesen az Egyesült Államokból fizették. Mindez azonban csak a jéghegy csúcsa. Egy jóval szélesebb kör is megmozdult ugyanis a baloldal választási sikere érdekében, adatgyűjtő cégtől politikai elemzőkön át, tematikus szakpolitikai NGO-k sorától az aktivistamozgósító szervezetig. Ezek együttesen pedig egy jól megtervezett teljes, „amerikai mintájú” kampányszervezet képét rajzolják ki, amelyet a Magyar Nemzet sorozatának második része mutatunk be.

A sorozat első részében ismertették, hogyan lett Karácsony Gergely helyett Márki-Zay Péter a miniszterelnök-jelölt, milyen tengerentúli utak és kapcsolatok segítették Márki-Zay kampányát, és milyen finanszírozási csatornát nyitottak közvetlenül a Mindenki Magyarországa Mozgalom számára.

Már akkor is jelezték ugyanakkor, hogy mindez csak a teljes külföldi kampánytámogatás egy csekély szelete volt. Mire ugyanis 2021 októberében Márki-Zay a baloldal kormányfőjelöltjévé vált, már egy kész kampányhálózat várakozott bevetésre készen.

Médiumok, szakpolitikai NGO-k, adatelemző kampánycég, aktivistatoborzó és mozgósító szervezetek, azaz összefoglalóan: egy komplett hadsereg próbált kormányt váltani 2022 áprilisában. Érdekesség, hogy bizonyos NGO-k a kormány támadásához olyan celebek segítségét is igénybe vették, mint például Pumped Gabo vagy Bödőcs Tibor. Forrás: Borsonline

 

Szerzői jog © Minden jog fenntartva. | CoverNews by AF themes.
Kapcsolat Adatvédelmi irányelvek - Kapcsolat oldalához
Advertising space for rent✅ Reklám felület bérelhető✅