10 gyönyörű táj, amitől eláll a lélegzete. - Képek - Life Story

10 gyönyörű táj, amitől eláll a lélegzete. – Képek

10 gyönyörű táj, ami túl szép, hogy igaz legyen

Volt már úgy veled, hogy úgy néztél egy tájra, hogy azt gondoltad, hogy ez túl szép ahhoz, hogy valóság legyen. A természet hihetetlen csodákat rejt, és határozottan állíthatjuk, hogy igenis vannak olyan tájak és helyek, melyek látványával egyszerűen nem tudunk betelni. Lássunk most hét ilyen káprázatos csodát:

A szerelem alagútja
Klevany, Ukrajna

A szerelem alagútja, Ukrajna

Tündérmesébe illő varázslatos alagút Ukrajnában, Klevany-ban. A helyiek a szerelem alagútjának hívják. Romantikus séták, és nem ritkán házasságkötések színhelye.

Grand Prismatic Spring (Nagy Prizma Forrás)
Yellowstone Nemzeti Park, USA

Grand Prismatic Spring

Grand Prismatic Spring nevét csodás színei után kapta, melyek hasonlítanak a prizmák által megtört fény színspektrumára.

The Wave
Arizona, USA

The Wave

The Wave egy arizonai, hullámformájú homokkő alakzat annyira kedvelt a turisták körében, hogy külön ajánlások születtek, melyik időpont a legkedvezőbb bizonyos típusú képek elkészítéséhez.

A vörös part
Panjin, Kína

A vörös part, Panjin, Kína

Liaohe folyó deltájában, a kínai Panjin várostól mintegy 30 kilométerre, délnyugatra húzódik ez a vöröslő virágstrand – ahol is egyfajta tengeri fűféle, a Sueda virágzik a szikes-lugos talajon. Egy haszontalan gyomnövényről van só, s amíg növekszik – tavasszal és nyáron – hagyományos zöld színben pompázik, ám ősszel lángoló vörösre vált át, s a táj úgy néz ki, mintha egy hatalmas vörös szőnyeget borítottak volna rá.

Odle Mountains
Dolomitok, Olaszország

Odle Mountains, Italy

Az olasz Dolomitok észak-nyugati részén található Odle hegytömbhöz látogatva úgy érezhetjük, mintha egy tündérmesébe érkeztünk volna. Az egyébként természetvédelmi terület 10000 hektáron terül el.

Tulipán mezők
Alkmaar, Hollandia

Tulipán mezők

Hollandiában, Alkmaarban a földek minden tavasszal káprázatos csíkos tulipánmezőkké változnak. Egyszerűen színpompás!

Aogashima
Japán

Aogashima

Tokiótól mintegy 350 kilométerre, a Filippínó-tengerben fekszik a Japánhoz tartozó Aogashima-sziget. Ez a legdélebbi és leginkább elszigetelt lakott tagja az Izu-szigetcsoportnak. A sziget része a Fuji-Hakone-Izu Nemzeti Parknak.

Óriás Buddha
Leshan, Kina

Óriás buddha, Leshan, Kína

A leshani óriás Buddha-szobor a Tang-dinasztia idején (i.sz. 618-907) épült. Kína Szecsuán tartományában, a Minjiang, a Dadu és a Qingyi folyók összefolyásánál található, Leshan város közelében. A kőszobor az Emei-hegyre néz, a folyók a lábainál futnak. Ez a világ legnagyobb faragott Buddha-szobra. Az Emei-hegy környéke, beleértve a leshani óriás Buddhát is, az UNESCO Világörökség része, és építésének idején a világ legmagasabb szobra volt.

Rizs teraszok
Indonézia

Rizs teraszok, indonézia

Indonéziában a rizs az egyik alapvető élelmiszerek közé tartozik, és a zöldellő teraszos rizsföldek látványának nincs párja.

Roraima hegység
Dél-Amerika

Roraima hegység

Roraima-hegy mintegy 15 km hosszú, lapos tetejű, 2772 m magas hegy a Pakaraima-hegységben, Brazília, Venezuela és Guyana határának találkozásánál. A csúcsot általában felhők borítják, állat- és növényvilága egészen különleges. A hegy tetején szinte mindennap esik az eső, és különös hegy hatalmas vízesések forrása. A Roraima a világ legmagasabb táblahegye.

Szerzői jog © Minden jog fenntartva. | CoverNews by AF themes.
Kapcsolat Adatvédelmi irányelvek - Kapcsolat oldalához
Advertising space for rent✅ Reklám felület bérelhető✅