Nem lát és nem is hall a 2,5 éves magyar kisfiú. Ez történt vele... - Life Story

Nem lát és nem is hall a 2,5 éves magyar kisfiú. Ez történt vele…

Az orvosok azt mondják, az egyik fülére talán visszanyerheti a hallását, többre egyelőre nincs gyógymód.

Blikk látogatta meg a 2,5 éves Krisztiánt, aki egészségesen jött világra, de az agyhártyagyulladás mindent megváltoztatott.

Mi nem tudjuk elképzelni sem, hogyan telnek a 2,5 éves Krisztián napjai. A kisfiú nem emlékszik, nem is emlékezhet arra, amikor még látott, kacagott, hallott: 8 hónapos kora óta ugyanis szinte teljesen süket és vak.

– 2021 végén egy hányással kezdődött az egész, bevittük a kórházba – kezd a történetbe Baka-Viski Eszter, a kisfiú édesanyja. Nem sokkal később már nem lehetett felébreszteni. A hányáson kívül semmilyen tipikus tünete nem volt, de kiderült,  hogy agyhártyagyulladása van.

A baba 4 hétig volt kómában, abból 2,5 hétig lélegeztetőgépen. Egy fertőzést is elkapott a kórházban, amitől oxigénhiány alakult ki.

Szörnyű ezt kimondani, de olyan volt, mintha egy darab fát tartanék a karomban. Addigra a betegség szövődményeként már nem látott és nem hallott – emlékezett vissza az anyukája.

Az orvosok semmi jóval nem biztatták a családot, a látásáról végleg lemondtak, de a hallása visszatérésére sem adtak sok esélyt. Sőt, azt mondták, csoda, hogy a kisfiú túlélte a betegséget, ami még egy egészséges felnőttet is legyőzött volna.

A szülők azonban nem adták fel: egy hónappal később elkezdték fejlesztésekre hordani Krisztiánt, és az édesanyja azt mondja, hogy apró lépésekkel ugyan, de minden nap egyre jobb eredményeket produkál.

Senki ne gondoljon azonban nagy dolgokra: már annak is örülni kell, hogy végre nem szondán át kell táplálni, vagy hogy picit reagál az erős hangokra.

Krisztián pár hete esett át újabb műtéten, akkor egy belső hallókészüléket ültettek be neki, amivel esélye lehet arra, hogy a jobb fülével újra halljon. A bal oldalon azonban ez soha nem történhet meg: a betegség szövődményeként ott erősen elcsontosodott a terület, a beavatkozást már nem lehet elvégezni.

– A betegség előtt már stabilan ült, sőt, már fel is állt egyszer-egyszer a kiságyba kapaszkodva – emlékezett Eszter, aki hisz abban, hogy Krisztián egyszer talán újra láthat és emberhez méltó élete lehet.

Így segíthet!

Ha segítene szeretne a kisfiúnak és családjának, az őket támogató alapítványon át teheti meg:

Supersum Alapítvány

 

K&H BANK

 

Bankszámlaszám: 10402764-50526972-78881008

 

IBAN: HU72 10402764-50526972-78881008

 

Swift kód: OKHB HUHB

 

Közlemény: KRISZTIÁN

Perfectgift
Szerzői jog © Minden jog fenntartva. | CoverNews by AF themes.
Advertising space for rent✅ Reklám felület bérelhető✅