Magyar nyugdíjasok autóbusza karambolozott Szlovákiában. Sok a sérült. A magyar nagykövetség a helyszínen van. - Life Story

Magyar nyugdíjasok autóbusza karambolozott Szlovákiában. Sok a sérült. A magyar nagykövetség a helyszínen van.

A szlovákiai buszbaleset sérültjei közül tízet szállítottak kórházba, nyolc ember állapota kritikus – közölte az egészségügyi intézmény igazgatója a szlovák hírügynökséggel hétfő délután. Akik könnyebb sérültést szenvedtek azok hamarosan elindulhatnak Magyarországra a mentesítő járatokkal.

Mint azt korábban megírtuk magyar utasok is szállító autóbusz karambolozott egy kamionnal Szlovákiában. A baleset sérültjei közül tízet szállítottak a pozsonyi egyetemi kórházba, közülük nyolc ember állapota kritikus – közölte az egészségügyi intézmény igazgatója a szlovák hírügynökséggel hétfő délután – írja az MTI.

A többi sérültet a malackai (Malacky), nagyszombati (Trnava) és a szakolcai (Skalica) kórházakban látták és látják el. Az M1 aktuális csatorna tudósítója arról számolt be, hogy Pozsony három kórházába szállították a súlyos és közepesen súlyos sérülteket. Több életmentő műtétet is el kellett végezni. Az utasok súlyos arc-, gerincsérüléseket, medence- és végtagtöréseket szenvedtek. A baleset helyszínéhez közeli Malackában, a tűzoltólaktanyában egy krízisközpontot alakítottak ki, oda érkezik majd a könnyű sérültekért indított mentesítő busz.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna műsorában azt mondta, budapesti és miskolci magyarok, „feltehetően nyugdíjasok” utaztak a buszon. Közölte azt is, a jelenlegi információk szerint a balesetben egy ember meghalt, 13-an súlyosan, 8-an közepesen, 37-en könnyebben sérültek meg.

Más könnyű sérültekért megérkezett a mentesítőjárat, ők hamarosan elindulnak vissza Magyarországra. A műsorban elhangzott, hogy az utasok közül a legtöbben a hajnali indulás miatt aludtak az autóbuszon, így nem emlékeznek, hogy az ütközés pillanatában mi történt.

A helyi mentőszolgálat a baleset után arról tájékoztatott, a kamion sofőrje nem vette észre a buszt, amikor kikanyarodott a pihenőről és nekiütközött, a helyi sajtó szerint viszont a busz sofőrje valószínűleg elaludt, néhány perce állt már a leállósávban.

A magyar busz egy kamionnal ütközött össze a szlovák D2-es autópályán. A szlovák tűzoltók szóvivője szerint több mint harminc tűzoltó vonult ki a közeli Malackából és Pozsonyból, a forgalmat ideiglenesen elterelték, a könnyebb sérülteket egy autóbusz szállította el a helyszínről. A szlovák rendőrség közlése szerint a baleset körülményeinek kivizsgálása még zajlik, azt viszont már tudni lehet, hogy mindkét jármű vezetőjének negatív volt az alkoholtesztje. A tudósító beszámolója szerint az autópályán már zökkenőmentes a forgalom.

Perfectgift
Szerzői jog © Minden jog fenntartva. | CoverNews by AF themes.
Advertising space for rent✅ Reklám felület bérelhető✅