Végzett magával a Gyöngyösorosziban patakba fulladt 3 éves kisfiú édesapja - Life Story

Végzett magával a Gyöngyösorosziban patakba fulladt 3 éves kisfiú édesapja

Rettenetes tragédiák rázták meg a Gyöngyösoroszin patakba fulladt kisfiú családját. Valentínó édesapja, Törpi, tavalyelőtt karácsonykor felakasztotta magát. A férfi párja, a gyermek édesanyja már akkor vigasztalhatatlanná vált. Renáta mélyszegénységben nevelkedett a testvéreivel. Édesapja, János igyekezett mindent előteremteni a családja számára, de gyermekei így is sokszor voltak kénytelenek nélkülözni.

Becsületes emberek, nagyon együttérzek velük

– mondta a Borsnak egy helybéli.

Renáta évekkel ezelőtt kirepült a családi fészekből. Már Gyöngyös hírhedt telepén, a Durandán él. Ott kezdett közös életet a mindenki által csak Törpinek becézett férfival. Lángoló szerelem volt az övék, mégsem tarthatott sokáig. Ugyan boldogok voltak, amikor Valentínó megszületett, sok volt a nehézségük, és Törpi végül tavalyelőtt karácsonykor felakasztotta magát. Nem lehetett rajta segíteni, a gyász súlya alatt a magára maradt fiatal nő összeroppant. Csak a gyermekei szeretete és családja tartotta benne a lelket. Renátának Valentínón kívül ugyanis még három gyermeke született. Az egyikük nevelőszülőknél él, de rendszeresen tartja a kapcsolatot a vér szerinti családjával.

Az édesanya képtelen volt nevelni a gyermekeit. Valentínóról sem ő gondoskodott, a kisfiút az anyai nagyszülei nevelték. Valentínó kedd délután a szomszéd gyerekekkel játszott. Már hazafelé tartott, amikor a tásaival kimentek a patakpartra, a hároméves fiú – egyelőre tisztázatlan körülmények között – a vízbe került. Nem sokkal később egy rokon megtalálta fejjel lefelé, és kiemelte a patakból. Valentínót mentőhelikopterrel szállították kórházba, de az életét nem tudták megmenteni.

Az gyászoló édesanyához a szerettei orvost hívtak. Renáta a kisfia balesetének hírére azonban Gyöngyösorosziba sietett, és egy darabig bizonyára nem is engedik meg a szülei, hogy hazamenjen.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőket segítő, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot!