Marianne Bachmeier, a nő, aki lelőtte lánya gyilkosát a tárgyalóteremben. – Részletek - Life Story

Marianne Bachmeier, a nő, aki lelőtte lánya gyilkosát a tárgyalóteremben. – Részletek

1981. május 6-án Marianne Bachmeier tüzet nyitott egy zsúfolt tárgyalóteremben, és agyonlőtte a 35 éves férfit, akit kislánya meggyilkolásával vádoltak. A nő nyolcszor lőtte hátba a férfit, aki ott helyben meghalt, miután hat golyó célba talált.

A 31 éves Marianne Bachmeier, aki a „bosszúálló édesanyaként” vált híressé Németországban, egyedül nevelte a kislányát, és igyekezett megadni neki a lehető legjobb életet, miután neki magának is nehéz gyerekkora volt. Kislánya, Anna, 1980-ban 7 éves volt. A nőnek korábban, 16, illetve 18 éves korában már született két lánya, akiket örökbeadott.

1980. május 5-én a 7 éves Anna összeveszett az édesanyjával, és meglógott az iskolából. Nem sokkal később elrabolta őt Klaus Grabowski, egy 35 éves hentes, aki azzal az ürüggyel csalta el, hogy ha elmegy hozzá, játszhat a macskáival.

Grabowski több órán át tartotta fogva a kislányt az otthonában, eközben szexuálisan bántalmazta, majd végül megfojtotta a menyasszonya harisnyájával. A nyomozás során kiderült, hogy összekötözte a kislány holttestét, egy dobozba rejtette, és a közeli csatorna partján hagyta. Végül menyasszonya volt az, aki a rendőrség kezére adta.

Klaus Grabowskit már ismerték a nyomozók, mivel korábban két lányt is bántalmazott. 1976-ban önként alávetette magát a kémiai kasztrálásnak, bár később kiderült, hogy hormonkezeléssel megpróbálta visszafordítani a folyamatot.

Marianne Bachmeier bosszúja a tárgyalóteremben

Grabowski a bíróságon azt vallotta, hogy nem akarta bántani Annát. Azt állította, hogy a kislány csábította el őt, azután pedig megpróbálta megzsarolni, és azzal fenyegette meg a férfit, hogy elmondja az édesanyjának, hogy megfogdosta, ha nem ad neki pénzt. Grabowski azt mondta, azért ölte meg a kislányt, mert félt, hogy újra börtönbe kerül.

A tárgyalás harmadik napján, a nyugat-németországi Lübeck járási bíróság ülésterme zsúfolásig tele volt emberekkel, amikor Marianne Bachmeier váratlanul fegyvert rántott, és többször is hátba lőtte lánya gyilkosát. A nyolc golyóból hat talált célba, és a férfi még a helyszínen meghalt.

Fotó: Wikipédia

Guenther Kroeger bíró később azt mondta, hallotta, amikor a nő azt mondta, hogy meg akarta ölni Grabowskit. Ezt később az összetört szívű édesanya saját maga is bevallotta: „Megölte a lányomat. Szemből akartam lelőni, de végül hátba lőttem. Remélem, meghalt” – mondta.