Téli növényültetés: ötletek a fagyos időben is gyönyörű kerthez - Life Story

Téli növényültetés: ötletek a fagyos időben is gyönyörű kerthez

Téli növényültetés: ötletek a fagyos időben is gyönyörű kerthez

A tél nem feltétlenül jelenti azt, hogy a kertben semmi sem történik. Sőt, számos növényt és virágot lehet ültetni ebben az időszakban is. A téli ültetésnek számos előnye van:

 • A növényeknek több idejük van megerősödni, mielőtt a tavasz beköszönt, így erősebb és egészségesebbek lesznek.
 • A téli ültetés során a növényeket kevésbé kell öntözni, mivel a talaj hosszabb ideig nedves marad.
 • A téli ültetés során a növényeket kevésbé kell védeni a kártevők és betegségek ellen, mivel a rovaraktivitás alacsonyabb.

Milyen növényeket lehet ültetni télen?

A téli ültetésre számos növény alkalmas, beleértve:

 • Fák és cserjék: A téli ültetésre számos fa és cserje alkalmas, beleértve a fenyőket, örökzöldeket, bokrokat és gyümölcsfákat.
  Fenyőfa téli ültetéshez
 • Virágos növények: A téli ültetésre számos virágos növény is alkalmas, beleértve a jácintokat, tulipánokat, nárciszokat, hóvirágot és gyöngyvirágot.
  Gyöngyvirág téli ültetéshez

  kezdokertesz.hu

Hogyan kell ültetni télen?

A téli ültetéshez hasonlóan kell eljárni, mint a tavaszi vagy nyári ültetéshez. A legfontosabb, hogy a növényeket megfelelően előkészítsük és a megfelelő időben ültessük.

Növényelőkészítés

A téli ültetés előtt győződjünk meg róla, hogy a növények egészségesek és erősek. A gyökerek legyenek szilárdak és rugalmasak, a levelek pedig ne legyenek sérültek.

Ültetési idő

A téli ültetésre a legalkalmasabb időszak a fagyok beállta előtt, de a talaj még nem fagyott meg. A fagyos talajba ültetett növények megfagyhatnak és elpusztulhatnak.

Ültetési hely

A növényeket olyan helyre ültessük, ahol elegendő napfényt kapnak. A fák és cserjék esetében ügyeljünk arra, hogy a növények között elegendő hely legyen.

Öntözés

A téli ültetés után a növényeket alaposan öntözzük meg. A téli hónapokban az öntözés gyakorisága a talaj nedvességtartalmától függ.

Védelem

A téli ültetésre szánt növényeket érdemes megvédeni a fagyoktól. A fagyérzékeny növényeket takaróanyaggal vagy zsákvászonnal takarjuk be.

Téli ültetés ötletek

Íme néhány ötlet a téli ültetéshez:

 • Ültessünk fákat és cserjéket, amelyek örökzöldek maradnak télen. Ez segít megőrizni a kertünk szépségét a hideg hónapokban is.
 • Ültessünk virágos növényeket, amelyek tavasszal virágoznak. Ez biztosítja, hogy a kertünk már kora tavasszal gyönyörű legyen.
 • Ültessünk egy gyümölcsfát vagy cserjét. Ez nemcsak gyönyörű lesz, hanem friss gyümölcsöt is biztosít számunkra.

A téli ültetés egy remek módja annak, hogy kertünket egész évben gyönyörűvé tegyük.

Szerzői jog © Minden jog fenntartva. | CoverNews by AF themes.
Kapcsolat Adatvédelmi irányelvek - Kapcsolat oldalához
Advertising space for rent✅ Reklám felület bérelhető✅