Az idős férfi minden héten új virágokat vesz észre a felesége sírján – egy nap egy síró kisfiúval találkozik ott - Life Story

Az idős férfi minden héten új virágokat vesz észre a felesége sírján – egy nap egy síró kisfiúval találkozik ott

Amikor Derek minden héten friss virágokat talált felesége, Alice sírján, azt feltételezte, hogy az egyik tanítványa műve, mivel egész életében tanárként dolgozott. Egy nap azonban meglátott ott egy kisfiút, és felfedezte az igazságot, amit a felesége rejtegetett.

Alice Miller 87 éves volt, amikor meghalt. Férjével, Derekkel, aki hét évvel fiatalabb volt nála, 58 évig volt házas. Isten azonban nem áldotta meg őket gyermekkel, és miután Derek észrevette, hogy a termékenységi kezelések hogyan hatnak Alice-re, azt mondta neki, hogy elegek egymásnak.

Alice mindig is szerető feleség volt, és egyformán nagyra becsülte a kapcsolatukat. Sőt, Derek gyakran kívánta, hogy Isten együtt vigye el őket, hogy egyikük se maradjon egyedül. A sorsnak azonban más tervei voltak velük, és Alice rákban meghalt..

Eltelt egy év, és Derek még mindig érezte a felesége elvesztése miatti mérhetetlen fájdalmat. Mély gyászban volt. Minden hétvégén meglátogatta Alice sírját, miután részt vett a közeli templom vasárnapi istentiszteletén.

Egy nap észrevette, hogy valaki friss virágokat helyezett Alice sírjára. Úgy gondolta, hogy valószínűleg az egyik tanítványától származnak. Azonban a következő és az azt követő héten is új virágok voltak ott.

Kíváncsi volt, ki hagy virágot a felesége sírján, ezért elkezdte minden nap meglátogatni a temetőt. Aztán egy vasárnap meglátott egy kisfiút Alice sírja mellett ülni. Csendben ült ott, mozdulatlanul, egy szót sem szólt. Derek úgy döntött, hogy odamegy hozzá.

“Mi a neved? És mit keresel itt?” – kérdezte kedvesen a gyermektől. De a fiú nem válaszolt. Megfordult, és ránézett, majd ismét Alice sírja felé fordult.

Azon tűnődve, hogy ki lehet a fiú, Derek fejében gyanú száguldott.

“Egyedül vagy itt? Ismerted Alicet?” – érdeklődött újra, választ remélve, de a fiú válasza ugyanaz volt.

Hirtelen Derek egy női hangot hallott a háta mögött. “Lehet, hogy magának nem válaszol, Mr. Miller. Hadd próbáljak meg beszélni vele.”

Derek megfordult, és egy valamivel harmincas évei végén járó nőt látott, aki a templom irányából közeledett, és Alice kedvenc virágait tartotta a kezében.

“Jól vagy, Michael?” – kérdezte a nő gyengéden a fiútól. “Talán el kéne menned játszani a barátaiddal. Nemsokára találkozunk. Van kedved hozzá?” – a fiú bólintott, és lehajtott fejjel elsétált.

“Szóval te vagy az, aki virágot hord a feleségem sírjára?” – kérdezte Derek a nőt, miután a fiú elment. “Ismerte a feleségemet?”

“Igen, Miller úr” – mondta a nő mosolyogva. “Nem bánná, ha leülnénk? Sok mindent szeretnék elmondani magának.”

Dereknek fogalma sem volt, miért mondta ezt a nő, de követte őt a temető melletti parkba, ahol Michael a barátaival játszott. Aztán a nő elárulta Dereknek az egész történetet.

“Tudom, hogy meglepő lesz..” – mondta a nő, miközben nézte, ahogy Michael a parkban szaladgál -, de én a feleséged unokája vagyok. A nevem Melissa Roberts.”

“Mi?!” – Derek megdöbbent. “De Alice-nek és nekem soha nem volt gyerekünk, és soha nem fogadtunk örökbe egyet sem.”

“Tudom, Miller úr” – ismerte el Melissa. “Én a felesége múltja vagyok, még ön előtt.”

Derek megdöbbent a hirtelen felfedezéstől, de figyelmesen hallgatta a nőt, ahogy elmesélte az egész történetet.

“A nagymama csak tizenhat éves volt, amikor teherbe esett” – kezdte Melissa. “A szülei hajthatatlanul ellenezték a terhességet, és kényszerítették, hogy megszakítsa. Ő azonban úgy döntött, hogy megszüli.”

“Sajnos, miután a gyermek megszületett, az orvosok azt mondták neki, hogy soha többé nem lesz képes teherbe esni. A szülei nyilvánvalóan nem fogadták el a gyermeket, mert ellenezték az ilyen korai terhességet, így kénytelen volt örökbe adni a gyermeket. Egy csodálatos kisfiúnak adott életet. A neve Adam, és ő az én apám.

“Apa örökbefogadó családja később abba az iskolába küldte tanulni, ahol a nagymama tanított, és a sors újra összehozta őket. Azóta, hogy felismerte a fiát, titokban jött el hozzá, és soha senkinek nem beszélt róla, még neked sem, mert félt.”

“Később apám feleségül vette anyámat, aztán megszülettem. Michael a fiam a férjemmel, Deannel. Michael nagyon közel állt a nagymamához, és miután ő elment, nagyon csendes lett.”

“Arra azonban soha nem számítottam, hogy az útjaink így keresztezik egymást. Megkértem anyámat és apámat, hogy találkozzanak veled, és mondják el neked az igazat, de a nagyi miatt nem egyeztek bele.”

“Őrülök, hogy találkoztunk, Melissa” – mondta Derek, miközben letörölte a könnyeit. “Ha Alice korábban mesélt volna nekem a fiáról, teljes szívemből elfogadtam volna. Azonban még nem késő. Megismerhetem a szüleidet?”

“Persze, Miller úr” – csiripelte Melissa. “A szüleim szívesen látnák önt!”

Aznap este, amikor Derek meglátogatta Melissa otthonát, Adam és felesége, Georgia szívélyesen üdvözölték. Együtt vacsoráztak, és Adam megköszönte Dereknek, hogy ennyi éven át gondoskodott az édesanyjáról.

Később Adam és Georgia azt javasolta, hogy Derek költözzön hozzájuk, és ő örömmel beleegyezett. Így Derek egyesült Adam családjával, és Melissa szerető nagypapája lett. Michaelért is rajongott, és néhány évvel később egy kislányért, akit Melissa Alice-nek nevezett el.

Mit tanulhatunk ebből a történetből?

  • A családok szeretetből és törődésből épülnek, nem feltétlenül vérből. Adam és Georgia teljes szívvel befogadták Dereket a családjukba. Derek azzal nyugtázta a szeretetüket, hogy szerető nagyapa és dédnagyapa lett.
  • Soha, de soha ne tarts el semmit a partnered elől. Ha Alice hamarabb elmondta volna Dereknek az igazságot, boldog családként élhettek volna, és már régen újraegyesültek volna.

 

Oszd meg ezt a történetet családoddal és barátaiddal. Lehet, hogy feldobja a napjukat és inspirálja őket.

Megosztás