Bevallotta a nagymama, hogy nem visz ajándékot az unokáinak, amikor meglátogatja őket: „Nem akarok pénzt pazarolni” - Life Story

Bevallotta a nagymama, hogy nem visz ajándékot az unokáinak, amikor meglátogatja őket: „Nem akarok pénzt pazarolni”

Egy nagymama vitát váltott ki az interneten, amikor bevallotta, hogy általában nem visz ajándékot az unokáinak, amikor meglátogatja őket. Ehelyett inkább osztatlan időt és figyelmet szentel nekik.

DeeDee azt a célt tűzte ki maga elé, hogy segít az új nagyszülőknek szerepkörük elsajátításában, ezért tippeket és tanácsokat oszt meg a TikTok-on. Egyik videója azonban megosztotta a felhasználókat, és heves vitát váltott ki.

A nagymama ugyanis bevallotta, hogy általában nem visz ajándékot az unokáinak, amikor meglátogatja őket, ami sokak szerint túlzás.

DeeDee, aki évente csak néhány alkalommal találkozik személyesen az unokáival, mivel elég távol élnek egymástól, elmondta, hogy már nagyon korán meghozta ezt a döntést az ajándékozással kapcsolatban, méghozzá több okból.

Az egyik ok, amiért nem akart ajándékokat vinni, az volt, hogy az unokáinak már így is rengeteg játékuk volt, és a szülők nem akarták, hogy még több fölösleges holmi gyűljön fel az otthonukban.

Emellett DeeDee a költekezés terén meglehetősen visszafogott: „Spórolós vagyok, és nem akarok pénzt pazarolni olyan dolgokra, amiket csak úgy félredobnak” – magyarázta.

A fő ok azonban, amiért nem hajlandó ajándékokat vinni az unokáinak, mert szeretné, ha nem csak azért várnák a látogatásait, hogy új játékokat kapjanak, hanem azért, hogy együtt tölthessenek egy kis időt.

Ennek ellenére nem mindig érkezik teljesen üres kézzel. Néha elvisz magával egy könyvet, amit videó beszélgetések alkalmával olvasott fel az unokáinak, és a látogatása alatt közösen olvassák azt.

Máskor pedig egy társasjátékot visz magával, amit aztán hazavisz, hogy akkor is játszhassanak vele, amikor az unokái látogatják meg őt. Egyszer pedig olyan süteményt vitt ajándékba nekik, amit annak idején az ő nagymamája is sütött neki. Ezek az alkalmak azonban ritkák.

DeeDee szerint ez a rendszer nagyszerűen működik, és az unokái mindig nagy örömmel fogadják az ajtóban, anélkül, hogy bármilyen ajándékra számítanának. A felhasználók véleménye azonban megoszlott a kérdésben.

Míg egyesek értékelték a nagymama próbálkozását, hogy megtanítsa a gyerekeket a feltétel nélküli szeretet értékére, mások úgy vélték, túl messzire ment, és néhány jelképes aprósággal azért meglephetné az unokáit.

„Nekem is volt egy olyan nagymamám, mint amilyennek te jellemzed magadat. Fukarnak gondoltam” – írta az egyik hozzászóló.

Sokan pedig hangsúlyozták, hogy nem kell feltétlenül az egyik vagy a másik dolgot választania, biztosíthatja az unokáinak a figyelmet, amire szükségük van, de néha ajándékokkal is elhalmozhatja őket.

Megosztás