Félelmetesen emelkedett a fertőzöttek és az elhunytak száma. Szeptember. 02 - Life Story

Félelmetesen emelkedett a fertőzöttek és az elhunytak száma. Szeptember. 02

365 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 3 idős, krónikus beteg.

2020. szeptember 02. – 08:29

365 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel***6622 ***főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 3 idős beteg, az elhunytak száma így 619 főre emelkedett, 3903-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 2100 fő. Az aktív fertőzöttek 45%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 42%-a budapesti. 98 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen.

Európában a járvány második hulláma érzékelhető, nő a fertőzések száma, a vírus behurcolásának megfékezése érdekében  ismét szigorodnak a külföldről való beutazás feltétételei. Alapszabály szerint külföldi állampolgárok nem léphetnek Magyarország területére, a külföldről hazatérő magyar állampolgároknak pedig kötelező a 14 napos hatósági házi karantén.

A tanév kapcsán kiemelten fontos a szülők és a pedagógusok felelőssége; tünetes, beteg gyermeket most nem szabad iskolába, óvodába engedni. Az a cél, hogy az iskolák működése zavartalan legyen és a hagyományos oktatás folyjon. Az iskolák járványügyi ajánlásokat kaptak, amelyeket saját hatáskörben kiegészíthetnek további intézkedésekkel. – írja a koronavirus.gov.hu

Megosztás