Grófo temetése miatt: pénzbírságot szabtak ki.. - Life Story

Grófo temetése miatt: pénzbírságot szabtak ki..

Nem tartotta be a védelmi intézkedéseket temetést végző szolgáltató.

Múlt szombaton utolsó útjára kísérték Nagy Grófot, azonban a rendőrség a járványügyi szabályok betartásának ellenőrzése során megállapította, hogy a rendezvény szervezője – jelen esetben a temetkezési szolgáltató – a vonatkozó kormányrendelet előírásainak nem tett eleget, ezért közigazgatási hatósági eljárás keretében a védelmi intézkedések be nem tartása miatt, a szolnoki rendőrkapitányság pénzbírságot szabott ki – adta hírül az MTI.

Gál Kristóf a bírság mértékét nem ismertette, ugyanakkor hangsúlyozta: „A temetés ideje alatt a rendőrök kegyeleti okból – a szükségesség és arányosság elvét is figyelembe véve -, tekintettel az egyházi szertartásra is, a gyászolókkal szemben nem intézkedtek.”

A november 11-ével életbe lépett kormányrendelet értelmében a temetésen jelenlévők száma nem haladhatja meg az ötven főt, azonban Nagy Grófo temetésén több százan voltak. A kormányrendelet rögzíti azt is, hogy ennek a védelmi intézkedésnek a betartatásáról a rendezvény szervezője, illetve a rendezvény helyszínéül szolgáló intézmény vagy helyiség üzemeltetője köteles gondoskodni. Forrás: ripost.hu

Megosztás