7 dolog, ami megmentheti az életét vészhelyzetben. - Life Story

7 dolog, ami megmentheti az életét vészhelyzetben.

Képek: brightside.me

1. Hogyan lehet túlélni egy szikláról lógó autót?

7 dolog, ami megmentheti az életét vészhelyzetben
  1. Ne hajtson végre gyors mozgást, hacsak autója már nem gördül le a szikláról. Jobb, ha mélyet lélegzik, és megtervezi a menekülést .
  2. Lassan haladjon, hogy egyensúlyban legyen az autó. Ha többen vannak az autóban, el kell menekülnie az ellenkező oldalról.
  3. Tartsa a lábát a fékeken, ha a fékpedállal lábával pihent. Ebben a pillanatban a fékei lehetnek az egyetlen dolog, ami megakadályozza az autó lefelé gördülését.
7 dolog, ami megmentheti az életét vészhelyzetben

4. Ha autója eleje lóg le, lépjen ki az autó hátsó részén keresztül. Lassan dőljön hátra az ülésnek. Keresse meg az egyensúlyt. Most lassan mászkáljon, hogy a hátsó ülésre érjen. Nyissa ki a hátsó ajtót és meneküljön.

5. Nyissa ki az összes autó ablakok így kap több kimenetet, így tehát mindenki tud menekülni egyidejűleg. Nyissa ki az összes ajtót.

6. Ha csecsemő vagy kisgyerek van az autóban, várjon, amíg legalább egy felnőtt utas kijön az autóból, és engedjen át egy gyermeket hozzájuk.

2. Hogyan lehet túlélni a jégen történő zuhanást?

7 dolog, ami megmentheti az életét vészhelyzetben

1. Ha hideg vízben van, teste sokkos állapotba kerülhet , emiatt zihálni akar. Ne felejtse el elkerülni ezt a légzési reakciót a víz alatt. A sokk 1-3 percig tarthat, mivel teste kissé alkalmazkodik a hideghez.

2. Tartsa a fejét a víz felett, és a lehető legtöbb testét tartsa távol a vízből. 10–45 percbe telik, míg hideg vízben eszméletét veszti.

3. Szabaduljon meg minden nehéz tárgytól.

7 dolog, ami megmentheti az életét vészhelyzetben

4. Vízszintes helyzetbe kerüljön, amikor megpróbál kiszabadulni a lyukból és rúgni a lábát.

5. Hozza ki a felsőtestből a lehető legtöbbet a vízből. Fogja meg a jég tetejét az alkar és a könyök segítségével.

6. Miután a felsőteste a jég szélére került, várjon néhány másodpercet. Hagyja, hogy a ruhája kissé lemerüljön. Csökkenti a súlyát és megkönnyíti a vízből való kijutást.

7. Ne mászkálj, hanem tekerd át a tested a jégen, amikor kint vagy . Gyorsan tervezze meg az utat a partra vagy a járművére. Vedd le a nedves ruhákat.

8. Végezzen néhány fekvőtámaszt a véráramlás javítása érdekében.

3. Hogyan lehet túlélni egy farkas támadást

7 dolog, ami megmentheti az életét vészhelyzetben

1. Ne szaladj és cselekedj alázatosan . A farkas ösztönei arra ösztönözhetik őket, hogy üldözzenek, ha elmenekül.

2. Ne keressen szemkontaktust, mert a farkas ezt közvetlen kihívásként értelmezheti. Tartsa a fejét lehajtva.

7 dolog, ami megmentheti az életét vészhelyzetben

3. Ha a farkas folyamatosan közelebb kerül, emelje fel a kezét a feje fölé, és próbáljon dominánsnak tűnni. Kezdje tapsolni a kezét és kiabáljon. Lehet, hogy a farkas nem ijed meg, de további időt adhat a menekülésre.

4. Amint a farkas közeledni kezd, lassan hátráljon. Legyen nyugodt és maradjon kiegyensúlyozott. Ne fordítsa el a fejét.

5. Mássz fel egy fát, de nézd tovább a farkast.

6. Állj göndör helyzetbe, ha a farkas megtámad.

7. Dobjon sziklákat és botokat a farkas arcába. Az állat megkérdőjelezheti a konfrontációt, és elmúlik.

8. Zenekar körbe, ha egy embercsoportba tartozik, hogy különböző szögekből figyelje a helyzetet.

4. Hogyan lehet túlélni a lavinát

7 dolog, ami megmentheti az életét vészhelyzetben

1. Kerülje a síelést erős széllel, mert lavinát okozhat  .

2. Fedje le a száját, hogy megakadályozza a hó bejutását. Szabaduljon meg minden nehéz felszereléstől, de hagyja rajta a hátizsákot, mert extra védelemként használható, mint egy párna.

3. Próbáljon megfogni egy erős fát.

4. Indítsa el az úszást , hogy segítsen a hó felszínének közelében maradni.

7 dolog, ami megmentheti az életét vészhelyzetben

6. Tartsa az egyik karját egyenesen a feje fölött, amikor úgy érzi, hogy lehúzza magát a hó alá. Hajtsa körbe, hogy egy alagutat kapjon, ahonnan belélegezhet. Ez is segít abban, hogy kiderüljön, melyik út van fent, mivel a hó alatt könnyen el lehet tévedni.

7. Ásjon  zsebet az arcára. Amint a lavina megáll, a hó olyan erősen leülepszik, mint a beton, így legalább 30 percig lélegezni kell egy kis helyre.

8. Csatlakoztassa magához a lavina radart , mielőtt síelni indul, hogy a mentőcsapat könnyedén felfedezhessen.

5. Hogyan lehet túlélni az Amazonas elveszését?

7 dolog, ami megmentheti az életét vészhelyzetben

1. Ha eltéved a dzsungelben, használja a STOP néven ismert technikát , amely „megáll, gondolkodik, megfigyel és tervez”.

2. Próbáld meg kitalálni, honnan jöttél.

3. Folyamatosan egy irányban haladjon. Hagyj jegyzeteket arról, hogy merre tartasz és hány óra volt.

4. Építsen menedéket, ha sokáig elveszett marad. Keressen egy hosszú, meglehetősen egyenes ágat, és hajolja végét egy fának. Most helyezzen rövidebb ágakat a hosszú hossza mentén, 45 ° -os  szögben. Takarjon le mindent nagy levelekkel.

6. Hogyan lehet túlélni a gyors folyóáramot

7 dolog, ami megmentheti az életét vészhelyzetben

1. Ússzon átlósan a partvonal felé . Ne próbáljon egyenesen a part felé úszni. Túl sok energiát fog igénybe venni. Válassza az úszást 45 ° -os szögben.

2. Ne próbáljon felfelé úszni.

3. Lebegjen a hátán úgy , hogy a lábai lefelé mutatnak. A fejét felfelé kell helyezni, így védve lesz. Miután elérte egy nyugodtabb területet, fordítson át és ússzon átlósan a part felé.

7. Hogyan lehet túlélni egy anakonda támadást

7 dolog, ami megmentheti az életét vészhelyzetben

1. Maradjon távol az anakondák által kedvelt sekély folyóktól. Ha kígyót lát, ne kerüljön közel és nézze meg, hogy követi-e a mozdulatait, vagy követ-e.

2. Ha kígyó szorítja, ne lélegezzen ki. Minden kilégzéskor a kígyó szorosabban szorul.

3. Szerezd meg a kígyó farkát, és harapd meg a végét, amennyire csak tudod. Ez óriási fájdalmat fog okozni az anakondának, és az anakonda el fogja engedni.

4. Üsse meg a kígyót egy közeli sziklával vagy más tárggyal. Ha nem tudja megfogni a kígyó farkának végét, akkor a legjobb az, ha addig harcol vele, amíg el nem enged. Nem akarnak harcot, de könnyű célpontra van szükségük.