8 tény: Innen tudhatod, hogy hízni fogsz és tele van a májad méreganyaggal. - Life Story

8 tény: Innen tudhatod, hogy hízni fogsz és tele van a májad méreganyaggal.

1. Tartós vagy hirtelen súlygyarapodás

Ha a májműködésed belassul a rengeteg méreganyagtól, akkor hiába edzel és étkezel egészségesen, akkor sem fogsz fogyni. Hogyha a májad nem tudja megszűrni a vért, és eltávolítani a zsírban lévő méreganyagokat, akkor azok zsírsejtek formájában fogja eltárolni, mellette pedig lelassul az anyagcseréd, ami pedig hízáshoz vezethet.

2. Krónikus fáradtság

Az a baj ezzel a tünettel, hogy az emberek már annyira természetesnek veszik a fáradtságot, hogy nem is gondolják, hogy akár a szervezet segélykiáltása is lehet a krónikus fáradtság, a levertség, a depresszió. Márpedig a máj helytelen működése is okozhat fáradtságot, már csak azért is mert a máj feladata a glükózt glikogénné alakítja, ami energiával látja el a szervezetet. Továbbá a felhalmozódott méreganyagok megtámadhatják az immunrendszert.

3. Allergiás tünetek

A teljesen egészséges máj antitesteket képez, amik megtámadják az allergéneket. Hogyha valamilyen oknál fogva mégis felhalmozódnak a szervezetben, az agy hisztamint termel és az a máj nem megfelelő működését eredményezi és allergiás tünetek léphetnek fel: fejfájás, viszketés és egyéb allergiás reakciók.

4. Sárgás bőrszín

Ez az egyik legbiztosabb és leglátványosabb jele annak, hogy a májunk már nem képes elvégezni a feladatát. A máj állítja elő a bilirubint, ami az emésztést segíti elő, de amikor azt nem képes a szervezet kiüríteni, akkor felhalmozódik a vérben és annak eredményeképpen a szemek és maga a bőrszín is sárgássá válhat.

5. Különböző gyomorpanaszok

A máj nem megfelelő működése igen változatos gyomorpanaszokat produkálhat, ugyanis minden, amit beviszünk a szervezetbe, az keresztül megy a májon is. Vagyis a bélrendszerből felszívódott tápanyagok elsőként a májba jutnak és ott kerülnek jó esetben megszűrésre illetve átalakításra, amely során a mérgező hatása csökken, vízoldékonnyá válik a méreganyag és a vesén keresztül kiürülhet. Tehát a máj nem megfelelő működése okozhat székrekedést, puffadást, de akár hasmenést is.

6. Túlzott izzadás

A máj vadul dolgozik azon, hogy felvegye a harcot a méreganyagokkal, éppen ezért felforrósodhat, a hő pedig kihat a többi részére, amely izzadáshoz vezethet.

A fokozott izzadás is jelértékű

7. Pattanások és aknék megjelenése

A toxikus anyagok felhalmozódása a testünkben a hormonális egyensúly felborulását is okozhatja, aminek hatására pattanások jelenhetnek meg. Ebben az esetben a külsőleg való tisztítás nem fogja elérni a kívánt hatást, hiszen a probléma forrása belülről fakad.

8. Rossz lehelet

Hogyha azt veszed észre, hiába mosol fogat, utána is kellemetlen a leheleted és alapból gyakran szembesülsz ezzel a tünettel, akkor valószínűleg a lassú májműködés okozza, ami a toxikus anyagok felgyülemlését jelezheti, ami ezáltal a rossz szájszagot is okozza.

Megosztás