5 évesen szült, ma 87 éves: a világ legfiatalabb édesanyja, Lina Medina így néz ki most! - Részletek - Kép - Life Story

5 évesen szült, ma 87 éves: a világ legfiatalabb édesanyja, Lina Medina így néz ki most! – Részletek – Kép

5 évesen szült, ma 87 éves: a világ legfiatalabb édesanyja, Lina Medina megrázó, de igaz története
Lina Medina egy ritka genetikai rendellenesség miatt kezdett nagyon korán menstruálni.
  • 1939-ben egy egészséges, fiatal lány, Lina Medina, ugyanolyan egészséges kisfiút szült. Az esemény egyetlen figyelemre méltó részlete az anya életkora: ötéves volt.
    A korai poroszság esete
    Lina Medina: Öt éves terhes
    Magánügy
    Lina Medina későbbi élete a világ legfiatalabb anyává válása után
Alig ötévesen szült a világtörténelem legfiatalabb édesanyja » Múlt-kor történelmi magazin » Hírek

1939-ben egy egészséges, fiatal lány, Lina Medina, ugyanolyan egészséges kisfiút szült. Az esemény egyetlen figyelemre méltó részlete az anya életkora: ötéves volt.

1939 kora tavasszal egy távoli perui faluban egy aggódó család vitte ötéves lányát a távoli limai orvoshoz. A lány hasa több hónapig növekedett, és anyja attól tartott, hogy daganata lehet.

Sokkjukra és megrémültségükre az orvos diagnosztizálta lányuk, Lina Medina hét hónapos terhességét. Hat héttel később Medina öt éves és hét hónapos korában lett a legfiatalabb lány, akiről ismert, hogy szült.

Esetje meglepetten vette az akkori gyermekorvosokat, és az ügyet azóta spekulációnak vetik alá. Medina soha nem fedte fel, hogy ki az apa, és a mai napig ő és családja elkerülte a külvilág nyilvánosságát.

Lina Medina, a világ legfiatalabb megerősített anyja, és a rendkívüli meséje körülményei betekintést nyújtanak mind a felnőtt társadalomba, mind az emberi biológia szembeszökésébe.

A korai poroszság esete

Medina Lina állapota mindenki számára, aki megvizsgálta az esetet, meglepetés volt, de a gyermekgyógyászati ​​endokrinológusok körében ez nem volt teljesen elképzelhetetlen.

Minden 10 000 gyermekből körülbelül egy olyan állapot alakul ki, amelyet úgynevezett „korai pubertásnak” neveznek, amelyben a gyermek teste eléri a szexuális érettséget nyolc éves kor előtt. Nagyjából tízszer több lány, mint fiú fejleszti ezt a módszert, és okkal feltételezhető, hogy ezt már korán fel lehet gyorsítani a szexuális kapcsolat révén.

A későbbi elemzés határozottan azt sugallta, hogy Medina már születése után nyolc hónappal elérte a menarche-t, bár más jelentések szerint három hónapos kortól rendszeres menstruációs időszakok álltak rendelkezésére.

Az ötéves Medina vizsgálata kimutatta, hogy már kifejlett mellei, a normálnál szélesebb csípője és előrehaladott (vagyis posztobuláló) csontnövekedése van. Minden megjelenés szerint abban az időben, amikor Lina Medina terhes lett – közvetlenül ötödik születésnapja körül -, teste nagyon vékony, éretlen nő volt.

Lina Medina: Öt éves terhes

Az előrehaladott pubertás jó közeli magyarázat Lina Medina terhességére, de nyilvánvalóan nem magyarázza meg mindent.

Három hónapos időszakra való bejutás szükséges, de nem elegendő feltétel az ötéves korban történő terhességhez. Vagyis valakinek teherbe kellett esnie, és figyelembe véve a 100 000-es esélyét ennek ellenére, ez a személy valószínűleg nem volt kora korszerű pubescent ötéves fiú.

Maga Medina soha nem mondta el az orvosoknak vagy a hatóságoknak, ki az apja, bár a saját apját, Tiburelo nevű ezüstművet röviden letartóztatták gyermekek nemi erőszak gyanúja miatt. Végül is szabadon engedték, és a vele szemben felhozott vádak visszaestek, amikor határozottan tagadta, hogy szexuálisan működött a saját lányával, és nem találtak bizonyítékot vagy tanúvallomást, amely tartsa őt.

Az esetről szóló, 1955. októberi vezetékes szolgálatban közzétett cikkben Luis Leon írója arról számolt be, hogy sok perui távoli indiai faluban rendszeres vallási fesztiválokat tartanak egész évben, amelyek továbbra is erős keresztény előtti légkört tartanak fenn, és gyakran csoportos szexuális hatásúak. és néha nemi erőszakot.

Nem hallhatatlan, hogy a gyermekek jelen legyenek, vagy legalábbis nem messze azoktól. Lina Medina ügyével kapcsolatos vallomások vagy egyéb tények hiányában, ideértve a saját észrevehető nehézségeit egyértelmű nyilatkozatok megfogalmazásakor, ez valószínűsíthető, ha nem pontosan bebizonyított, potenciális forrást jelent a nemi közösüléshez, amelynek teherbe esni kellett.

Magánügy

Miután Lina Medina állapota általánosan ismertté vált, szenzációt váltott ki az egész világon.

A perui újságok sikertelenül több ezer dollárt kínáltak a Medina családnak az interjú készítéséhez és a lányuk filmkészítéséhez való jogért. Az Egyesült Államok újságai, mint ahogy az olvasóközönség már kétségbeesettek, hasonló terepi napon számoltak be az anomáliáról, és az egyes bekezdések ízléses részleteire utaltak.

Ismét ajánlatokat tettek a család fizetésére és az Egyesült Államokba történő eljuttatására, ami egy őrült show-nak minősül, bár ezt természetesen nem nevezték meg, és minden ajánlatot megtagadtak.

Medina egész életében elkerülné a nyilvánosságot, rendszeresen megtagadta a nemzetközi vezetékes szolgálatok, a helyi újságok és a szenzációs televíziós műsorok interjúit. A reflektorfénybe való esetleges (valószínűleg bölcs) vágyakozás továbbra is a mai napig tart: a Wikipedia-cikk például rámutat arra, hogy ellentmondásos beszámolók vannak arról, hogy még életben van-e, és segítséget kér a kérdés megoldásához.

Valószínűleg elkerülhetetlen, tekintettel Medina állapotának megdöbbentő jellegére és a vágyára, hogy ellenőrizze, néhány megfigyelő vádolja családját az egész ügy álcázásában.

80 éves távolságból valószínűtlennek tűnik ez a helyzet. Sem Medina, sem családja nem ismert, hogy bármilyen módon próbálták volna kihasználni a történetet, és az orvosidők az időkből bőven dokumentálják állapotát.

Medináról terhesség alatt csak két fénykép készült – és ezek közül csak egy, az alacsony felbontású profilképet – valaha közzétették az orvosi irodalomon kívül.

Ennek ellenére az ügyi dosszié számos, az őt kezelő orvos beszámolóját, valamint a hasának egyértelműen meghatározott röntgenfelvételeit tartalmazza, amelyek a fejlődő magzat csontjait mutatják a testén belül. A vérvizsgálat a szokásos módon igazolta terhességét, és a szakirodalomban publikált tanulmányok összekapcsolás nélkül szakértői véleményt adtak át, arra utalva, hogy a kortárs kutatók nem tudtak hibát találni Medina-eset bejelentett tényeinek.

Lina Medina későbbi élete a világ legfiatalabb anyává válása után

Úgy tűnik, hogy Lina Medina jó orvosi ellátást kapott, különösen abban az időben és helyen, ahol 1939. május 14-én született egy egészséges, hat fontos kisfiú, akinek látszólag teljes időre született.

A szülés császármetszésen ment keresztül, mert annak ellenére, hogy Medina idő előtt kiszélesült csípőjével, karcsú váz még mindig nem volt megfelelő ahhoz, hogy egy teljes méretű gyermeket átadjon a szülési csatornán.

A gyermeket Gerardo-nak hívták, az orvos után, aki először megvizsgálta Medinát, és a csecsemő hazament a család Ticrapo falujába, amikor kórházból engedték el.

Gerardo felnőtt arra gondolva, hogy Medina a testvére, és csak az tinédzser korában tudta meg az igazságot.

Interjúban az 1955-ös profiljára az anyja és az anyja életéről, Gerardo azt állította, hogy felnőttkorában orvosnak akart lenni. Annak ellenére, hogy nem voltak ismert hiányosságai vagy más egészségügyi problémái, Gerardo viszonylag fiatal, 40 éves korában, 1979-ben, természetes okok miatt halt meg.

Rekordos anyai státusza mellett Medina rendes életet folytatott Peruban.

Fiatal felnőttkorában titkárságként dolgozott az orvosnál, aki részt vett a szülésben, amely az iskolában fizetett neki. Nagyjából ugyanabban az időben Medinak sikerült Gerardót is az iskolán keresztül bevezetni.

Valamikor az 1970-es évek elején Raul nevű férjhez ment feleségül, és 1972-ben született második, 39 éves korában, 39 éves korában. Medina és Raul nem voltak gazdag emberek, és az utóbbi időben, amelyet a külvilág hallott valamelyiküktől, 2002-ben, a pár még mindig házas volt, és Chicago Chico néven szegény Lima szomszédságában él.

Figyelembe véve a nyilvánosság iránti egész életen át tartó hozzáállását és az kíváncsi kívülállók kíváncsiskodó szemét, a legjobbakat tűnik az, hogy senki sem tudja, hogy pontosan hol lakik Lina Medina, vagy hogy mi, férje vagy legfiatalabb gyermeke manapság fennáll.

A Lina Medina, a történelem legfiatalabb anyja pillantása után elolvasta a 11 éves terhes floridai lányt, akit nemrég kényszerítettek feleségül a nemi erőszakról. Ezután fedezze fel Gisella Perl, az „Auschwitzi angyal” történetét, aki a holokauszt során bebörtönzött nők százai életét megmentette a terhesség megszakításával.

Megosztás