6 fogyatékos gyereket fogadott örökbe az egyedülálló apuka, hogy jobb életük lehessen. – Ezért.. - Life Story

6 fogyatékos gyereket fogadott örökbe az egyedülálló apuka, hogy jobb életük lehessen. – Ezért..

Egyik gyermeke elhunyt, de még mindig hatgyerekes apának tartja magát.

„Apu a legjobb apuka a világon.” – mondja egyik gyereke, JackBen Carpenterről, az egyedülálló apukáról, aki hat gyereket nevel.

Ben mindössze 21 éves volt, amikor évekkel ezelőtt örökbe fogadta Jacket, és szerető otthont adott az autista kisfiúnak. Azóta az önzetlen férfi öt másik gyereket fogadott be, és azon gondolkodik, hogy még több gyereknek biztosítana otthont.

A 37 éves Ben az Egyesült Királyságban él, és mindig is tudta, hogy nagy családot szeretne. „Mindig tudtam, mit akarok. Soha nem akartam biológiai értelemben apa lenni, mert szülőnek lenni sokkal több ennél.” – mondja Ben„Segíteni akartam a legkiszolgáltatottabb gyerekeknek és azoknak, akiknek leginkább szükségük volt egy szerető és gondoskodó otthonra.”

Az örökbefogadás folyamatáról azt mondta: „Nagyon sokat kellett bizonyítanom abban a fiatal korban. Meg kellett mutatnom, hogy elég érett vagyok, és felajánlhatom ezeknek a gyerekeknek, amire szükségük van. Az örökbefogadásban az a jó, amit egy terhesség alatt nem tehetsz meg – kiválaszthatod a gyerek nemét.”

Ben először a most 14 éves Jacket fogadta örökbe. „Először egy fiút, majd egy lányt választottam, mert azt gondoltam, ez a tökéletes felállás, és szerencsére elfogadták a kérésemet, így került hozzám Jack és Ruby. Aztán megkérdezték tőlem, hogy magamhoz veszem-e a lányom húgát, és én beleegyeztem.” – emlékszik vissza Ben.

Ruby most 11 éves, összetett fogyatékossággal, húga, a 9 éves Lilly pedig siket.

„Tehát volt két lányom és egy fiam, és úgy gondoltam, ki kellene egyenlítenem a helyzetet, és örökbe fogadni még egy fiút.” – folytatta Ben. Ezúttal úgy döntött, egy Down-szindrómás gyereket vállal, és három napon belül rátalált Josephre, aki most 6 éves.

Ötödik gyerekként Teddy került a családhoz. „Akkor megvolt az öt gyerekem, és nagyon boldog voltam. Mindannyian csodálatosak voltak.” De sajnos Teddy 2019-ben elhunyt szepszis következtében, és Ben ezután hosszú ideig gyászolt.

Fotó: Benjamin Carpenter/Twitter

„Teljesen le voltam sújtva, és egy ideig bűnösnek éreztem magamat, folyton azon gondolkodtam, nem tehettem volna-e még valamit.” Az egyedülálló apának kellett egy kis idő, hogy megbirkózzon Teddy elvesztésével. Idővel azonban felfedezte, hogy van egy másik kisfiú, akinek szüksége lenne rá. A kis Louis 2020-ban került a családhoz, és általa lett Benből hatgyerekes apuka.

„Csodálatos kisfiú, csintalan személyiséggel, és rendkívül büszke vagyok, hogy a fiamnak nevezhetem.” – mondta Ben Louisról, aki vak és cerebrális parézise van.

Megosztás