Sportszerű légkört! : Csányi Sándor üzent a szurkolóknak a holland-cseh meccs kapcsán - Life Story

Sportszerű légkört! : Csányi Sándor üzent a szurkolóknak a holland-cseh meccs kapcsán

Tisztelt Szurkolók!

A Magyar Labdarúgó-szövetség elnökeként ezúton is köszönetet mondok azért, hogy olyan fantasztikus hangulatot teremtettek az Európa-bajnokság mérkőzésein, ami egyértelműen hozzájárult a magyar férfiválogatott tiszteletre méltó szerepléséhez. Köszönöm, hogy az utazási nehézségek ellenére sokan idegenbe is elkísérték a csapatot.

Vasárnap még egy nyolcaddöntő-mérkőzésnek, a Hollandia–Csehország összecsapásnak ad otthont a Puskás Aréna, melyre szintén több tízezer magyar néző váltott jegyet. Ahhoz, hogy a jövőben is házigazdája lehessen Magyarország rangos sporteseményeknek, és ami legalább ennyire fontos, hogy a magyar válogatott mindig és mindenkor telt házas buzdítás mellett játszhassa a mérkőzéseit, a kitűnő hazai szervezés mellett a sportszerű légkör is elengedhetetlen. Vendéglátóként ki kell vívni a széles körű nemzetközi elismerést ezen a téren is.

Tiszteljük a részt vevő csapatok játékosait, szurkolóit!

Kérek mindenkit, hogy minden tekintetben sportszerűen szurkoljon, tartózkodjon a himnuszok kifütyülésétől, továbbá minden olyan kirekesztő (rasszista, homofób, soviniszta) megnyilvánulástól, mely beárnyékolná a magyar nemzeti válogatott és a szurkolók elismerésre méltó teljesítményét, és ezáltal az ország megítélését. Kérem ezt tartsák be akkor is, amikor mások részéről provokációt tapasztalnak.

A fentieket nem a Magyar Labdarúgó-szövetség miatt, hanem a magyar labdarúgás, a szurkolók és a magyar válogatott érdekében kérem Önöktől.

Buzdításukat, sportszerű és felelős magatartásukat előre is köszönöm!

Megosztás