Közzétette haldokló felesége képét, hogy ezzel üzenjen a világon élő többi nőnek - Life Story

Közzétette haldokló felesége képét, hogy ezzel üzenjen a világon élő többi nőnek

Nem lehet elégszer elmondani, mennyire fontosak a rendszeres szűrővizsgálatok. Ha valaki minden évben vagy egy évben kétszer is elmegy nőgyógyászhoz, fogorvoshoz, bőrgyógyászhoz, vérvételre és mindenféle egyéb vizsgálatra, akkor sokkal hamarabb észre lehet venni, ha valami nincs rendben a szervezetben. Sokan azonban erre egyáltalán nem figyelnek oda és már csak akkor kapálóznak, ha már baj van. Egy bizonyos szint után viszont nem lehet már az emberen segíteni. Hasonlóképpen járt cikkünk főszereplője is.

Elliott Lowe megdöbbentő és első ránézésre sokkoló képeket tett közzé haldokló feleségéről, hogy felhívja minden nő figyelmét a szürővizsgálatok fontosságára.

“Sajnálom, hogy meg kell osztanom, de ezzel a képpel szeretnék a világ összes nőjéhez szólni. Hölgyek, soha ne halasszátok el a szürővizsgálatokat, mert akár visszafordíthatatlan problémák is kialakulhatnak. A feleségem, Donna halálra van ítélve, mert az orvosok és ő is csak nagyon későn vették észre a méhnyakrákját.”

A férfi kettő fotót tett közzé a Facebookon. Az egyiken egy boldog és mosolygós asszony látható, a másikon pedig egy halálos ágyán fekvő nő. Donna, egyébként négy csodálatos gyermek édesanyja, ezért is olyan megrázó, hogy egy figyelmetlenség miatt itt kell hagynia családját.

Elliot azt szeretné, ha a fotókat minél többen látnák, mert ezzel reméli, hogy elérheti célját. Abban bízik, hogy felesége képét látva a nők rájönnek, mennyire fontosak a vizsgálatok és mennyire oda kell figyelni az egészségre. A férfi arra is felszólítja a hölgyeket, hogy soha ne halasszák el a kenetvizsgálatot.

“A gyönyörű feleségemet, a legjobb barátnőmet, négy gyermekünk édesanyját, a lelki társamat hamarosan elveszítem. Betegségét a Milton Keynes Kórházban diagnosztizálták és ez teljesen tönkretette az életünket. Az életünk már soha nem lesz olyan, mint azelőtt.” – mondta az összetört férj.

Miután az orvosok közölték vele, hogy méhnyakrákja van, nem telt el sok idő és a rákos sejtek átterjedtek a kismedencei nyirokcsomóira, s nagyon hamar négyes stádiumú lett.

A rák elleni harc nagyon kemény és brutális küzdelem. Hat hétig tartó napi szintű sugárterápiából és kemoterápiás kezelésből áll. Nekik a szövődmények miatt abba kellett hagyniuk. A később kapott diagnózis az egész életét tönkretette.

“A gyönyörű feleségem mindössze 32 évesen a karjaimban hunyt el, a gyerekeivel, édesanyjával, testvéreivel körülvéve.”

“Ezt a képet egy évvel a diagnózisa után készítettem. Arra kérem a nőket, hogy ne hanyagolják el a szűrővizsgálatokat, mert ha időben észreveszik a problémát, akkor nagyobb eséllyel élhetik túl.”

Elliott nem emlékszik, hogy felesége mi oknál fogva mulasztotta el a vizsgálatot, de ha tehette volna, akkor szívesen helyet cserélt volna vele, hogy ő mehessen el. Bárcsak tudta volna, mert akkor nógatta volna, hogy ne hagyja annyiba a vizsgálatot.

Tudja, hogy a vizsgálat nem épp a legkellemesebb, de a méhnyakrákszűrés csak néhány percet vesz igénybe.

“Minden reggel egyedül ébredek, egyedül nevelem a gyermekeimet … igen, van egy családom, aki támogat, és nagyon hálás vagyok nekik, de ez nem ugyanaz és soha nem is lesz.”

Megosztás