MLSZ: Egyebek mellett a „Cristiano homosexual” rigmus miatt büntette Magyarországot az UEFA - Life Story

MLSZ: Egyebek mellett a „Cristiano homosexual” rigmus miatt büntette Magyarországot az UEFA

  • Sokan kiakadtak Magyarországon az UEFA európai fociszövetség verdiktjére, három meccsen keresztül zárt kapuk előtt kell játszanunk. Az MLSZ most közölt néhány fontos részletet.
  • A Magyarország-Portugália mérkőzésen egy „Anti-LMBTQ” molinó többszöri felmutatása és a „Cristiano homosexual” rigmus többszöri skandálása volt kifogásolható.
  • A Magyarország-Franciaország meccsen egy, a Black Lives Matter (térdelést) elutasító molinó többszöri felmutatása, illetve a „Buzi franciák bonjour” rigmus (valójában Bonjour, buzi franciák, bár ez nem egy nagy különbség) többszöri skandálása.
  • Végül a Németország-Magyarország mérkőzésen az „LMBT? Nein, Danke” molinó többszöri felmutatása és a „Deutschland, Deutschland homosexual” rigmus többszöri (így a himnusz alatti) skandálása volt a fő probléma.

Nézték a rasszizmus megnyilvánulásait, vagyis a bőrszín, a faj, a vallás, az etnikai származás, a nem, vagy a szexuális irányultság alapján történő sértegetést. A szövetség szabályai alapján ugyanis, ha egy, vagy több szurkoló ezt a magatartást tanúsítja, a felelős tagszövetséget a stadion részleges bezárására büntetheti. Amennyiben visszaeső a magatartás, egynél több zárt kapuk mögött lejátszandó mérkőzéssel, vagy a stadion bezárásával, mérkőzés törlésével, pontok levonásával és/vagy a versenyből való kizárással büntetik.

Megosztás