Édesapja dán színekben lett bajnok, szombaton Magyarországnak szerezhet olimpiai érmet - Life Story

Édesapja dán színekben lett bajnok, szombaton Magyarországnak szerezhet olimpiai érmet

Apai nagyanyja révén indulhat magyar színekben az Egyesült Államokban született 18 éves Salim Omar, aki szombaton mutatkozik be a tokiói olimpia tekvondóversenyében – méghozzá éremeséllyel. Omar édesapja, Salim Gergely nyomdokaiba léphet, aki 1992-ben dán színekben lett olimpia bajnok.

„Apukám kis korom óta sokat beszélt nekem arról, hogy az olimpia mennyire különleges esemény, mennyire más, mint a többi verseny. Az ő tapasztalata rengeteget számít nekem, és biztos segíteni fog a versenynapon is” – mondta az M4 Sportnak Salim Omar, aki eddig mindössze kétszer versenyzett a felnőttek között és mindkétszer győzött: áprilisban 17 évesen lett Európa-bajnok, majd a szófiai kvalifikációs versenyt is megnyerte, így a 16 fős mezőny legfiatalabbjaként küzdhet szombaton.

„A tekvondó harcművészet, melyben a lényeg, hogy ütéssel, rúgással minél több pontot szerezzünk az ellenfelen. Küzdősport, intenzív és látványos, szombaton remélem én teszem majd még látványosabbá. Mindkét alapállásban jól tudok mozogni, ez lehetővé teszi, hogy többféle technikát tudjak alkalmazni, és ne egyféléből kelljen mindenáron érvényesülni. Mérkőzés közben tudok változtatni, szerintem ez itt az olimpián is hasznomra lesz.”

Megosztás