Balatonba fulladt testvérpár: sokan a szülőket hibáztatják - Life Story

Balatonba fulladt testvérpár: sokan a szülőket hibáztatják

Nem elég elviselni a mérhetetlen fájdalmat a szülők számára, sokan még nekik is estek a tragédia miatt.  


   

A 13 és 17 éves fiúk nem tudtak úszni, így esélyük sem volt, miután gumimatracuk a bójákon túl sodorta őket. Azt egyelőre nem tudni, hogyan és miért csúsztak a vízbe a matracokról a fiatalok.

A jászberényi család egy nappal a tragédia előtt érkezett a Balatonhoz. A tragédia idején a parton tartózkodott a fiatalok testvére, anyja és apja is. Végül a szülők arra lettek figyelmesek, hogy már nem tartózkodnak a testvérek a matracokon, ezután értesítették a vízimentősöket. A keresést vezető Bagyó Sándor megtörtént emlékezett vissza a drámai pillanatokra.

A Balaton Környéke megosztott cikke alatt pedig valóságos komment háború robbant ki a tragédia kapcsán. Legtöbben a szülőket hibáztatják a szörnyűség kapcsán.

 

Felháborító, hogy vannak szülők, felnőttek akik tudják, hogy gyerekeik nem tudnak úszni és felelőtlenül beengedik őket a mély vízbe….ezzel foglalkozzanak !!!!!!!” – írta az egyik felháborodott kommentelő.

Az agyamba nem fér, hogy a szülők a parton a gyerek a vízben…..ha már nem figyeltek arra hogy megtanuljanak a csemetéik úszni” – írta egy másik értetlenkedő hozzászóló.

„ A szülő a felelős a gyerekeiért! ! Hiába tinik!! kiskorúak!! Eleve ha nem tudnak úszni miért engedik be mellény nélkül matraccal ráadásul! Ha könyörögtek nekik állítólag a szülök jöjjenek ki fel emelem a seggem a partról és be megyek értük és ki hozom őket! Itt a szülők rájuk hagyták mert nem fogadtak nekik szót ez meg nevelés kérdése megint csak!” – írta egy harmadik fél.

Voltak azonban olyanok is, akik őszinte részvétüket nyilvánította ki a gyászolóknak:

„Két fiatal élet veszett oda, mert nem tudtak úszni, mégis bementek a mély vízbe egy labilis matraccal, szomorú tanulság legyen ez mindenkinek, a gyermeket meg kell tanítani úszni és sajnos még az sem jelent teljes biztonságot, a nyár a szabadság érzése felülír minden óvatosságot, a két gyermek nagy árat fizetett az amúgy csodálatos fürdőzésért. Nagyon sajnálom őket is és a szülőket is, ilyen sorsot senki nem érdemel és a szülők sem, hogy egy ilyen veszteséggel kell tovább folytatni az életüket. Drága gyermekek nyugodjatok békében, a családnak őszinte részvétem” – írta egy idős hölgy.

Forrás www.ripost.hu

 
Megosztás