Hosszú Katinka visszalépett a 200 pillangótól az olimpián SPORT - Life Story

Hosszú Katinka visszalépett a 200 pillangótól az olimpián SPORT

egykor a 200 pillangó előfutamában kellene úsznia, de ezt nem vállalja. Meglehetősen kevés nevező volt ezen a távon, tizenheten, így most csak tizenhatan lesznek, vagyis nem lesz kieső, mindenki folytathatja a szerdai elődöntőben.

 

Hosszú még otthon döntött úgy, hogy a feszes program ellenére is bevállalja a 200 pillangót, és Kapás Boglárka mellett így ő lett a második induló, mert egy nemzet két résztvevőt nevezhet. A 200 pillangó elődöntője és a 200 vegyes döntője között kevés idő van, de azt gondolta, az elég lehet neki a regenerációra. A neve még egy órával a rajt előtt szerepelt a rajtlistán, de a Telexnek megerősítette a kapitány, hogy nem lesz ott a rajtnál.

 

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Rióban sem tudta vállalni ezt a távot a torlódás miatt, akkor is és most is Jakabos Zsuzsától vette el a lehetőséget, akinek szintén megvolt az olimpiai szintideje, csak mivel gyengébb volt az ideje Hosszúénál, hátrébb volt a rangsorban. (Jakabos így csak a 4×200-as gyorsváltóban úszik.)

 

Hosszú 200 pillangón a vb-ezüstérmes amerikai Hali Flickinger mellett úszott volna a második előfutamban az ötös pályán, de így az most üresen marad.

Megosztás