Lewis Hamilton a magyar kormányba beleszállt - Life Story

Lewis Hamilton a magyar kormányba beleszállt

 Mercedes hétszeres világbajnok Forma-1-es pilótája, Lewis Hamilton szerint „elfogadhatatlanok” a magyar kormány legújabb intézkedései, amelyek kirekesztőek az LMBTQ közösséggel szemben Magyarországon.

 

Komoly politikai vihart váltott ki a magyar kormány legutóbbi törvénye, amely hivatalosan a pedofil ellenes törvény nevet kapta, de komoly feszültséget váltott ki az, hogy az utolsó pillanatban olyan módosítások kerültek a tervezetbe, amelyek egyesek szerint kifejezetten a magyar LMBTQ közösséget támadják.

A közösségi témákban gyakran megszólaló Lewis Hamilton is megszólalt az ügyben a 2021-es Magyar Nagydíj előtt, és a 23 millió követővel rendelkező Instagram oldalán tett közzé egy üzenetet a magyar embereknek címezve:

„Mindenkinek, ebben a gyönyörű országban. A hétvégi nagydíjhétvége előtt támogatásomról szeretném biztosítani azokat, akiket hátrányosan érint a kormány LMBTQ ellenes törvénye.”

„Elfogadhatatlan, gyáva, és félrevezető a hatalom részéről egy ilyen törvény meghozatala. Mindenkinek joga van ahhoz, hogy önmaga legyen, nem számít, hogy kit szeret, vagy hogy milyen nemmel tud azonosulni.”

 

Megosztás