Miért utálta meg a fél ország Hosszú Katinkát? - Life Story

Miért utálta meg a fél ország Hosszú Katinkát?

Nem kímélik az internetes kommentelők Hosszú Katinkát az elmúlt napokban. A háromszoros olimpiai bajnok úszó várakozáson alul teljesített a tokiói ötkarikás játékokon. Címvédőként csupán ötödik lett a 400 méter vegyes fináléjában, 200 m vegyesen hetedikként zárt, míg 200 m háton csak 20. helyen végzett

 

Hosszú gyengébb szereplése az internetes kommentelőknek azt sugallja: a medencén kívül is gyenge. Így sokan most bátorodtak fel, hogy a sportoló nyakába zúdítsák azokat a korábbi ügyeket, amiket addig kevesen emlegettek, amíg az úszó hozta az eredményeket és támadhatatlan volt. A hozzászólók sok mindent felhánytorgatnak: vannak, akik a politikai kapcsolatai, az üzleti ügyei és arrogáns viselkedése okán támadják, mások a Jakabos Zsuzsannával szembeni lépése, valamint a jelenlegi párja és edzője miatt kritizálják.

 

Manhalter Dániel, kommunikációs szakember szerint a Hosszú elleni támadás megmutatja, hogyan működik a közösségi média.

 

– Mindig az érdekesség a fontos, nem pedig a teljesítmény. Sajnálatos, hogy a hangos kommentelők azzal foglalkoznak, hogy Hosszú Katinkának nem sikerül egy olimpia, miközben a társai érmeket nyernek – mondta a Prompt Media kommunikációs

 

 

Sokan attól tartottak, hogy a tokiói kudarcok és a támadások után Hosszú végleg felhagy az úszással. A sportolónő azonban cáfolta a visszavonulásával kapcsolatos találgatásokat.

 

– Most jön egy pici pihenés, aztán meglátjuk hogyan tovább. Ami itt történt, azt nem szabad lezárni. A győzelmeket is mindig átgondolom. Úszni fogok, az egész biztos – fogalmazott a rosszul sikerült 200 m hát után Hosszú.P. I.

Megosztás