Lionel Messi " Nagyon fáj nekem ez, elmondhatatlanul - Life Story

Lionel Messi ” Nagyon fáj nekem ez, elmondhatatlanul

Nem tudom, képes leszek-e beszélni – kezdett bele mondandójába Lionel Messi. – Az utóbbi napokban csak gondolkodtam és gondolkodtam, mit is mondhatnék, de semmire sem jutottam, leblokkoltam. Nagyon nehéz nekem ennyi év után, hiszen itt élek régóta, nem voltam erre felkészülve. Még az idén is meg voltam győződve arról, hogy itt folytatom, hiszen mindannyian így akartuk, de hiába szeretek itt élni, hiába imádom a klubot, ma mégis el kell köszönnöm.”

A folytatásban Messi röviden felidézte, hogyan és mikor érkezett a klubhoz, mennyire élvezte mind futballistaként, mind családapaként a Barcelonában felépített életét.

„Nem tudtam elképzelni, hogyan búcsúzzak, hiszen meg sem fordult a fejemben, hogy elmegyek. De így semmiképpen sem szerettem volna elköszönni, inkább a játéktéren, egy utolsó nagy ovációtól kísérve. Nem is tudom elmondani, mennyire hiányoztak a szurkolók a világjárvány alatt. Remélem, valamikor, valamilyen szerepben visszatérhetek a klubhoz.”

Messi a feleségétől, Antonela Rocuzzótól kapott zsebkendővel addig is törölgette már a könnyeit, de a bevezető beszédét követően nem bírta tovább – miközben a megjelentek (köztük a jelenlegi csapattársak, valamint a régiek közül olyan csillagok, mint Xavi és Carles Puyol) vastapssal búcsúztak tőle, kitört belőle a zokogás.

 

Percekbe telt, mire a klasszis összeszedte magát. A megjelentek tapsa a segítségére volt – ezt követően kérdésekkel folytatódott a sajtótájékoztató.

„Ez a karrierem legnehezebb pillanata. Voltak nehéz időszakok, értek súlyos kudarcok korábban is… de másnap újra együtt edzhettem a csapattal, és tudtam, hogy lesz lehetőség a javításra. De ez most nem történhet meg, itt a vége. Új fejezet kezdődik az életemben” – folytatta.

A kérdések közül az egyik első az volt, igazak-e a pletykák, amelyek szerint a Paris Saint-Germainben folytatja a pályafutását.

„Ez is egy lehetőség, de még semmi sem sincs eldöntve – válaszolt Messi. – Tavaly el akartam menni a Barcától, de az idén nem. Laportával és a klubbal mindenben megegyeztünk, de a végén kiderült, mégsem lehetséges, hogy közösen folytassuk.”

Szóba került az a világhálót néhány napja bejáró fotó is, amely Messit párizsi labdarúgók (Neymar, Di María, Paredes, Verratti) társaságában örökítette meg Ibizán, és amelyet látván sokan azt a következtetést vonták le, hogy már pecsét került a párizsi szerződésre, és az utóbbi napok barcelonai fejleményei csak egy színjáték részét képezik.

Megosztás