A világ legkisebb lányának első napja van az iskolában. - Life Story

A világ legkisebb lányának első napja van az iskolában.

Az északkelet-angliai Withernsea városából származó Emma Newman és Scott Garside kislánya, Charlotte születésének napja egyszerre boldog és ijesztő a pár számára: Charlotte az elsődleges törpeség egy különösen extrém formájával született. Ez azt jelenti, hogy születése napján mindössze 25 cm magas, és kevesebb mint egy egész kilogrammot nyom. Olyan apró és törékeny, mint egy kis baba.

Az orvosok nem túl optimisták Charlotte túlélési esélyeit illetően. Elmondják a megrémült szülőknek, hogy a lányuk valószínűleg nem éri meg az első születésnapját.

Édesanyja, Emma nem talál elég kicsi babaruhát Charlotte-nak, így nincs más választása, mint babaruhába öltöztetni a lányát. Amikor a babával van kint, a pulóvere mellzsebében hordja. Emma és Scott saját maguk készítenek apró pelenkákat a lányuknak.

„Sok a bizonytalanság, de Charlotte-nak megvan az a szokása, hogy mindig meglep.” Milyen igaza van. Elmúlik Charlotte első születésnapja, és a gyermek továbbra is ragyogó, élénk és mindenekelőtt nagyon is élő.

Igaz, a lánynak komoly egészségügyi problémái vannak, például legyengült immunrendszere és több ciszta a máján. De széles mosolyával és tüzes vörös hajával Charlotte tele van energiával, és nem hagyja magát elkeseríteni.

Idősebb testvérei, Chloe, Sabrina és Sophie jól tudják, hogy Charlotte sokkal keményebb, mint amilyennek látszik. „Lehet, hogy úgy néz ki, mint egy kisbaba, de sokat kibír. Imád szaladgálni a ház körül, és a levegőbe dobálni” – meséli Chloe büszkén. „Amikor az emberek először meglátják, attól félnek, hogy összetörik – de ő egy igazi kis harcias, és egy pillanatig sem ül nyugton.”

Charlotte most már ötéves. Mindössze 68 cm magas – kisebb, mint kedvenc plüssállata és a család macskája – és kevesebb, mint 5 kilót nyom. Őt tartják a legkisebb ismert gyermeknek az egész világon.

Most egy különösen fontos nap áll előtte: az első iskolai nap.
„Lehet, hogy kicsi, de erős személyiség, és mindent meg akar tenni, amit a normális ötévesek” – mondja az édesanyja, Emma. „Nagyon kíváncsi, és az iskolában már azt mondták, hogy a gyerek magas szinten van. Ez több, mint amit reméltünk” – folytatja.

Természetesen Emmának voltak aggályai. „Aggódtam, hogy a többi gyerek bántani fogja, de van saját gondozója, aki vigyáz rá, és nem olyan törékeny, mint gondolnánk.”

Charlotte lelkesen jár az iskolába, és az évfolyamtársai szívesen fogadják.

„Virágzik, és alig várom, hogy lássam, mit hoz a következő év” – sugárzik Emma.

Milyen csodálatos gyermek, milyen nagyszerű család. Charlotte határtalan energiája és az otthon szeretete remélhetőleg még nagyon sokáig elkíséri őt.

Oszd meg ezt a történetet barátaiddal. Talán feldobja a napjukat és inspirálja őket.

Megosztás