Durván terjed a zombidrog, bódít, fekélyeket okoz és öl - Life Story

Durván terjed a zombidrog, bódít, fekélyeket okoz és öl

Ájultan fetrengenek az utcán, nem tudnak magukról, se a külvilágról, nem tudnak beszélni, rettenetesen ijesztőek, pont mint egy amerikai horrorfilm szereplői. Csakhogy ez a valóság. Húsevő zombidrog terjed, eddig csak Amerikában készültek sokkoló felvételek, de elérte a halálos őrület Európát is. Az új kábítószer szó szerint zombivá változtatja a függőket.

Elképesztő videók keringenek az interneten. Az ember azt gondolná, egy amerikai horrorfilmbe csöppent, ám ez a szomorú valóság. Emberek, akik az utcán csoszogva, fetrengve töltik a napjukat. Semmit nem tudnak magukról, se a külvilágról. Drogosok. Függők. Nem akármilyen kábítószert fogyasztanak. A helyszín az Egyesült Államok, azon belül is Philadelphia, Kensington negyed.

Ezek a felvételek futótűzként járták be a világot.

Egy típusú szert tesznek mindezért most felelőssé, jobban mondva a szert és a kombinációit.

A videók elképesztőek, a megrázó felvételeken jól látszik, hogy van, aki a lépcsőn esett össze a hatásától, van, aki támaszkodva próbál talpon maradni, ám a tekintetük egyiküknek sem tiszta. A drog, ami mondhatni egyfajta kábítószerjárványt indított, nem más, mint a xilazin, vagy más néven, ahogy ők hívják, a „tranq”.

A xilozin egy szedatívum, tehát egy nyugtató hatású szer, és egyre többször kombinálják fentanillal.

Ez egy halálos nyugtató, amit a heroin, a kokain, valamint a fentanil – ami szintén egy új szer – hatásának fokozására használnak. Most már csak zombidorgként emlegetik a szert, ugyanis a használói teljesen tudatukon kívül vannak tőle, módosult tudatállapotba esnek és mondhatni zombiként próbálnak létezni. Ráadásul kemény mellékhatásai is vannak.

A legtöbbször ezt instravénásan használják, vagy inhalálással orron keresztül.

Állítólag a xilazin súlyos sebeket is okoz a testen, többeknek nyílt fekélyeik, fertőzéseik vannak, ami a végtagoknál sok esetben amputációhoz vezet, nem mellesleges a túladagolások miatt igencsak megnőtt a halálesetek száma is Philadelphiában.

Szakértő szerint ez elérkezhet Magyarországra is, mivelhogy ami kábítószer megjelent a világban, azért az előbb-utóbb elér Európába és Magyarországra is.

De nem csak Amerikában vannak ennyire durva, gyilkos szerek. Pár évvel ezelőtt Magyarországon is megjelent egy úgynevezett Bika nevű kábítószer, ami rengeteg halálesetet vonzott magával.

Megosztás