„AGYÁTÜLTETÉS SAJNOS NINCS” – KIFAKADT A NÉPSZERŰ ORVOS BERKI MAZSI POSZTJA MIATT - Life Story

„AGYÁTÜLTETÉS SAJNOS NINCS” – KIFAKADT A NÉPSZERŰ ORVOS BERKI MAZSI POSZTJA MIATT

Dr. Novák Hunor nem tudta szó nélkül hagyni Berki Mazsi reklámposztját.

Dr. Novák Hunor közösségi oldalán szólalt fel a vitamininjekció ellen, mely szerinte nem más, mint egy jó marketingfogás. A doktor kifejtette, hogy életveszélyes szövődményei is lehetnek az efféle injekcióknak, és ha nem is tesznek kárt az emberi szervezetben, többet használni, mint egy szájon át bevehető vitamin, biztosan nem fognak.

VI__8274
Dr. Novák Hunornak volt egy-két szava Mazsi fotójához (Fotó: Végh István)

Sok sztár tette már le a voksát mellettük

Érthető, hogy Dr. Novák Hunor informálni szerette volna az internetezőket, az utóbbi hónapokban ugyanis egyre több hazai celeb kezdte reklámozni saját közösségi platformjain a vitamininjekciós kezeléseket. A doktor Berki Mazsi posztjára reagálva írta meg gondolatait. Mazsi a bejegyzésében kifejtette, hogy milyen áldásos hatásai vannak egy vitamininjekciónak, ugyanis véleménye szerint az ember így töltheti fel leghatékonyabban a vitamin- és ásványianyag-raktárait.

Mindez csak egy marketingfogás

Hiába a nagy médiakampány a vitamininfúziók mellett, Dr. Novák Hunor bejegyzésében elég alaposan leírja, hogy miért is nem tartja hatásosak ezeket a kúrákat.

Agyátültetés sajnos nincs, pedig igény volna rá… És az immunrendszer sem tölthető fel intravénás vitaminokkal, ez nem több, mint marketing… Olyan vitaminokról beszélünk ráadásul, amik szájon át bevihetők és felszívódnak. Persze a hülyének is, vagy inkább nekik különösen megéri alkalmanként 25-35 ezer (!) forintért infúzióban magukba tölteni egy banánt…

Komoly következményei is lehetnek a kúrának

A legaggasztóbb információ az, hogy nem elég, hogy rengeteg pénzt ki kell fizetnünk ezekért a kúrákért, de akár komoly problémákat is okozhat az egészségünkben a használatuk. 

A képen látható infúziós kezelés ún. invazív beavatkozás, amelynek, bár ritkán, de komoly, életveszélyes szövődményei is lehetnek. Jó lenne, ha a hatóságok felülvizsgálnák az intravénás „vitaminbárok” működését, tudományos megalapozottságát és a kezelések indokoltságát… Biztos, hogy sok esetben jó állami bevétel lehetne a bírságokból, és cseppet sem sajnálnám!