Gyurcsány Ferenc: a Fidesz budapesti előválasztását Vitézy Dávid nyerte - Life Story

Gyurcsány Ferenc: a Fidesz budapesti előválasztását Vitézy Dávid nyerte

Véget ért a színjáték, a Fidesz budapesti előválasztását ezek szerint Vitézy Dávid nyerte – kommentálta a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke azt, hogy Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje visszalépett a jelöltségtől, és Vitézy Dávid támogatására kérte támogatóit.

 

Gyurcsány Ferenc  a  pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján Magyar Péterre (Tisza Párt) és Vitézy Dávidra (LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület) utalva úgy fogalmazott: úgy néz ki, mintha a Fideszből jött, önmagát a Fideszből kiábrándultnak mondó két jelölt mégis mintha a Fidesz érdekeit szolgálná. Úgy néz ki, mintha a Fidesz Budapesten Vitézy Dáviddal, az országban pedig Magyar Péterrel akarná elfoglalni az ellenzéki térfél egy részét – tette hozzá. „Ma aztán kiderült, hogy nemcsak úgy néz ki, de úgy is van” – értékelt a pártelnök.

Azt mondta, mostani fellépéséig Vitézy Dávid és Magyar Péter közéleti szerepét nem egyszerűen a Fidesz közelségében, hanem a Fidesz „szolgálatában” töltötte. Ők maguk beszélnek róla, hogy értékrendjük, politikai meggyőződésük, szocializációjuk a Fideszhez áll közelebb, mostani fellépésük pedig „teljesen nyilvánvalóan azonos módon” az ellenzéki pozíciókat rajzolja újra – folytatta Gyurcsány Ferenc. Kijelentette: Magyar Péter fellépése egyáltalán nem ártott a Fidesznek, Vitézy Dávid pedig „egyértelművé tette, hogy a Fidesz-szavazók segítségével” el kívánja venni a főváros vezetését az ellenzéktől.

 

Két „fideszkompatibilis” ember intéz kihívást az ellenzékkel szemben – jelentette ki. Mindenki higgyen a szemének, ez pontosan az, aminek látszik, a „Fidesz tandemben akarja meghekkelni” a fővárosi és az EP-választást egy-egy álellenzéki jelölttel, Vitézy Dávid a „Fidesz beépített embere Budapesten, Magyar Péter pedig a Fidesz beépített embere országosan” – fogalmazott Gyurcsány Ferenc. (MTI)

Megosztás