A két éves Danka szülei még mindig abban reménykednek, hogy kislányuk egyszer csak besétál az ajtón. - Life Story

A két éves Danka szülei még mindig abban reménykednek, hogy kislányuk egyszer csak besétál az ajtón.

A két éves Danka szülei még mindig abban reménykednek, hogy kislányuk egyszer csak besétál az ajtón. Mindeközben a feltételezett gyilkosok szabadlábra kerülhetnek.

Ahogy arról lapunk már többször beszámolt, a csupán kétéves Danka március 26-án tűnt el. Napokon át keresték a tündéri kislányt, ám a hiába. Közel két hét sötétben tapogatózás után kiderült, hogy a gyermek valószínűleg egy szörnyű gyilkosság áldozata lett. Bár a bűnösök már rács mögött vannak, a kislány holttestét még mindig nem találták meg. Ez a helyzet teljesen kikészíti a szülőket, a helyzetükön pedig az sem segít, hogy a feltételezett gyilkosok bármelyik nap szabadlápra kerülhetnek.

A rendőrség a kislány eltűnését követően azonnal megkezdte a kutatást. Sokáig azt hitték, hogy a kislány emberrablóknál lehet, ezért több ország együttműködve kutatott a gyerek után, köztük Magyarország is. Végül kiderült: nem emberrablásról volt szó, hanem gyilkosságról. Mindezek ellenére a szülök nem adták fel.

Titkon mindannyiunkban él a remény, hogy Danka, a mi kicsi napsugarunk, valahonnan egyszer csak felbukkan. De tönkretesz minket a kegyetlen valóság, hogy ő már olyan hosszú ideje nincs velünk

– nyilatkozta az édesapa a Republika című lapnak, ahol arról is beszélt a férfi, hogy emberfeletti erőre van szüksége, hogy nap nap után elmenjen dolgozni, és megkeresse a családja megélhetéséhez szükséges pénzt. A gyengeség ellenére a családfő igyekszik úgynevezett normális életet élni, és jó apja lenni hároméves fiuknak, akinek végtelenül hiányzik a kishúga, és jó férje lenni feleségének, aki hamarosan újra szülni fog.

Szabadlábra kerülhetnek a gyilkosok

A kislány eltűnését követő tizedik napon vették őrizetbe azt a két személyt, akiket azzal gyanúsítottak meg, hogy a vízművek szolgálati autójával elütötték a kislányt, akit ezt követően betettek az autóba, majd miután látták, hogy nem halt meg, megfojtották, és a holttestet egy szeméttelepre vitték. A letartóztatásról és az állítólagos gyilkosságról szóló hírt a szerb elnök maga jelentette be a köztelevízióban.

Azonban rengeteg kérdés merült fel az ügy kapcsán. A holttestet a mai napig nem találta meg a rendőrség, az egyik gyanúsított fivérét is őrizetbe vették, mivel a rendőrség szerint segített az elkövetőknek a holttest áthelyezésében. A férfi azonban meghalt a fogdában és bár a rendőrség először azt közölte, hogy rosszul lett és természetes halállal halt meg, a boncolási jegyzőkönyvből kiderült, hogy erőszakos halála volt, azaz, több mint valószínűleg kínvallatás áldozatává vált. Időközben az őrizetben lévő férfi és a fogdában kínhalált halt fivérének édesanyja is elhunyt. A DNS vizsgálat eredményei szerint pedig Danka Ilić biológiai nyomai nem voltak azon a szolgálati autón, amivel a rendőrség állítása szerint elütötték a kislányt.

Június elején a zajecar-i felső ügyészségen kihallgatták a kétéves Danka Ilić meggyilkolásával gyanúsított S. J.-t., aki a kihallgatás során megerősítette, hogy Danka eltűnése napján a Bor melletti Banjsko Polje településen volt kollégájával, D. D.-vel, de tagadta, hogy látták volna vagy elütötték volna a kislányt.

Továbbá azt is elmondta, hogy a korábbi beismerő vallomása kikényszerített volt. Az ügyészség nyomozást indított az eset kapcsán.

Megosztás