Meghalt az édesapa, Krisztina 7 gyerekkel maradt magára. - Life Story

Meghalt az édesapa, Krisztina 7 gyerekkel maradt magára.

Krisztina férje rövid betegség után váratlanul elhunyt.

Szörnyű tragédia történt egy tiszaszentmiklósi családdal. Szarvák Krisztina egyedül maradt hét gyermekével, miután férje két hónappal ezelőtt rövid, súlyos betegség után elhunyt.

Tiszaszentmiklós külterületén, egy meglehetősen lepusztult, romos öreg házban éli mindennapjait Krisztina és hét gyermeke: Dániel (3), Rebeka (4), Tímea (6), Dominika (8), Róbert (10), Csongor (14) és Csilla (16). A kisebb gyerekek felügyelete miatt nem tud eljárni dolgozni.

„Két éve lakunk itt, ebben a faluszéli kis házban, amit megvettünk ugyan, de még nincs a nevemen, nem volt pénzem az átíratásra. Az önkormányzathoz, a szociális központhoz is fordultam, netalán tudnának-e cserébe ezért a házért valamivel jobb állapotban lévő ingatlant adni. Sajnos azt a választ kaptam, hogy szociális lakás vagy ház kiutalására nincs lehetőség. A téli hónapokban mályvát tisztítok, amit itthon el tudok végezni, és ebből hetente 2500–3000 dinár (7600-9200 forint) bevételhez jutunk. Ez jól jön, mert így valamennyivel többet tudunk vásárolni a konyhára. Családi pótlék és szociális segély címén összesen 30 000 dinárt (92 ezer forint) kapunk. Ennyiből kell a számlákat fizetni, ruházkodni, tisztálkodni. Kiadás van bőven, ebben az időszakban a tüzelőből is sok fogy, a villany- és egyéb számlákat is törleszteni kell, meg az internetet is biztosítani kell az iskolás gyerekeknek a távoktatás miatt” – mondta el az asszony a Magyar Szónak.

A kenyérellátásuk egy egyesület segítségével biztosított, a népkonyháról is kapnak ételt, ami 5 gyereknek elég.

„Ezt még mindennap ki kell egészíteni, én is főzök, meg hát a vacsorát és a reggelit is valahogyan össze kell hozni. A nagyobb gyerekek már segítenek a házimunkában. Nem panaszkodom, megleszünk mi itt a gyerekekkel továbbra is, de nagy szükségünk lenne fürdőszobára, mert jelenleg sparhelten melegítem a vizet, és teknőben fürdünk. A ház hátsó fala nagyon rossz állapotban van, ezért most legnagyobb szükségünk építőanyagra van, téglára, cementre, sóderre. A keresztapám kőműves, és kiszámolta, hogy négy-ötezer tégla elegendő volna. Ha sikerülne kialakítani egy fürdőszobát, a lányoknak és a fiúknak külön szobájuk lehetne, én meg kimegyek a konyhába aludni” – mondta Krisztina.

Szerzői jog © Minden jog fenntartva. | CoverNews by AF themes.
Kapcsolat Adatvédelmi irányelvek - Kapcsolat oldalához
Advertising space for rent✅ Reklám felület bérelhető✅