Öngyilkos lett egy diák, elképesztő indoka volt rá. - Részletek - Life Story

Öngyilkos lett egy diák, elképesztő indoka volt rá. – Részletek

A fiú mire kifizette a tandíjat, rájött, hogy a megélhetésre nem maradt elég pénze.

Holtan találtak egy diákot, miután egy sor aggasztó tweetet tett közzé arról, hogy nem engedheti meg magának az egyetemet. A herefordi Rory Wood családja azt állítja, hogy elveszítette „az agyával vívott csatáját”.

Halálának okát nem hozták nyilvánosságra, de egy barátja egy gyorsan terjedő tweetben azt állította, hogy Rory „helyzetének reménytelensége” miatt oltotta ki az életét. A rendőrség tájékoztatása szerint először hétfőn hajnali 2 óra után jelentették az eltűnését, mivel nem tért haza a munkából, és másnap találták meg holtan.

A 27 éves Rory, aki podcaster volt, 1000 angol fontot (közel 500 ezer forint) letétet adott a Manchesteri Egyetemnek a mesterképzésért, de aztán nem tudta megfizetni a megélhetési költségeket.

Egyik utolsó tweetje így szólt: „Ezer fontot veszítettem el egy egyetemi letétben, mert miközben teljesítettem a feltételeket, világossá vált, hogy két év teljes megtakarítás után közel sem kerestem elég pénzt a megélhetési költségek finanszírozására. 1998-ig nem volt egyetemi tandíj ebben az országban.”

Mindezt tetézi, hogy Rory barátja, Phoca Vitulina azt állította, hogy az egyetem elutasította a fiú jelentkezését és a pénzt nem adta vissza – de a Manchesteri Egyetem tagadta ezt. Szerintük Rory jelentkezését még nem utasították el és sehol sem láttak olyan feljegyzést, hogy a fiú kérte volna vissza a pénzt.

 

Rory családja érthető módon teljesen összetört. A Twitteren köszönték meg a támogatásokat és részvétnyilvánításokat.

„Tisztában vagyunk vele, hogy vannak itt olyan emberek, akik igazán szerették őt, és az a tény, hogy egy kicsit szebbé tette a napjaitokat, mosolyt csal az arcunkra ezekben a tragikus időkben. Rory talán nem említette itt, de mindig is voltak szerető és támogató barátai és családja, akik mindent megpróbáltak, hogy segítsenek neki, de az agyával folytatott harca sajnos legyőzte. Életünk egyik legbüszkébb pillanata volt, amikor Rory a múlt héten megszerezte a diplomáját politikából, filozófiából és közgazdaságtanból. Örökre szeretni fogunk, Rory” – írta az összetört család. Forrás: bors

Megosztás