SZÍVSZORÍTÓ: HÁROM EMBER ÉLETÉT MENTETTE MEG HALÁLÁVAL A 17 HÓNAPOS KISLÁNY - Life Story

SZÍVSZORÍTÓ: HÁROM EMBER ÉLETÉT MENTETTE MEG HALÁLÁVAL A 17 HÓNAPOS KISLÁNY

A kislány mindössze 17 hónapos volt, amikor egy balesetben meghalt.

Három ember életét mentette meg szerveinek adományozásával egy kisgyermek, aki meghalt, miután a feje beszorult a rácsok közé anyja ágyán.

 

A kis Jessica Farrer mindössze 17 hónapos volt, amikor meghalt, de ritka AB-pozitív vércsoportja azt jelentette, hogy szervei képesek voltak segíteni a transzplantációs listán szereplő legbetegebb embereken.

Mindkét veséjét egy harmincas éveiben járó férfi kapta, aki egy évet töltött dialízissel, a máját egy nagyon rossz állapotban lévő babának adták, a szívét pedig egy kisfiúba ültették át, aki Jessicával azonos korú volt.

A baba egy vasárnap délelőtt tévét nézett az anyja ágyában nyolcéves bátyjával, Daniellel és édesanyjával, Clair Robertsonnal. Daniel az ágy lábánál ült egy tablettel, anya pedig párnákra támaszkodva ült a fejénél, Jessica pedig kedvenc Miss Rachel című műsorát nézte a tévében, pár centire a bátyjától. Pillanatokkal később Clair odanézett, és nem látta a babát, nem simult a lábaihoz, és nem volt bátyja ölében sem.

A 41 éves Clair felugrott az ágyról, és az ágy lábánál találta a kis Jessicát, akinek a feje beszorult a fémkeretbe, és a lába nem érte el a padlót. Az anya azonnal kirántotta a kislányát és futott le vele a lépcsőn, miközben kérte fiát, hogy hívja a mentőket.

„Kinyitottam a bejárati ajtót, és segítségért kiáltottam, és nagyon is tisztában voltam vele, hogy csak én és a gyerekek vagyunk a házban” – mondta Clair a Mirrornak. „Elkezdtem az újraélesztést, két embert mentettem meg a múltban, köztük anyámat is, amikor fiatalabb voltam, így próbáltam nyugodt maradni, és elkezdtem kompressziót.”

Mentőhelikoptert riasztottak a babához a hertfordshire-i Welwyn Garden Cityben. A kis Jessicát a stevenage-i Lister Kórházba szállították, mielőtt átszállították a cambridge-i Addenbrookes-ba.

Az agya oxigénhiányos állapotba került, és Clairnek és az édesapának, Louis Farrer azt mondták, hogy készüljenek a legrosszabbra.

„Az orvos nagyon egyenesen beszélt, és azt mondta nekünk, hogy nagyon rosszul van, elmondták nekünk a CT-vizsgálat eredményeit, és azt mondták, hogy jelentős változások történtek az agyában. Azt mondta, ha átvészeli ezt, lényegesen más gyerek lesz, mint a lány, akit ismertünk.”

Jessicát március 8-án halottnak nyilvánították, de három másik ember életét örökre megváltoztatta. Clair azt mondta: „Csoda volt, olyan ritka vércsoportja volt. Az agya katasztrofálisan megsérült, de a teste tökéletes volt, így meg tudott menteni másokat. A kisfiú, aki a szívét kapta, már régóta volt kórházban és a szülei azt hitték, meg fog halni. De ez a szív együtt fog nőni vele és teljes életet élhet”.

 

Megosztás