Májusi Varázslat: Gyorsan növekvő virágok, amelyek színesítik kerted. - Life Story

Májusi Varázslat: Gyorsan növekvő virágok, amelyek színesítik kerted.

Természetes környezetünkben május hónapban a virágok színpompás táncot járnak, ahogy az évszak átvált a tavaszból a nyárba. Sok kertész és virágimádó izgatottan várja ezt az időszakot, hogy élvezhesse a gyönyörű virágok virágzását és növekedését. Ha te is szeretnél olyan virágokat termeszteni, amelyek gyorsan nőnek májusban, és a kertedet színesítik, akkor jó helyen jársz. Ebben a cikkben bemutatunk néhány kiváló választást.

Nárcisz (Narcissus): A nárciszok májusban bámulatosan gyorsan nőnek és virágoznak. Ezek a tarka virágok vidámságot és frissességet hoznak a kertbe. A nárciszok könnyen termeszthetők, és elérhetők különböző színben és méretben.

Sárga nárcisz – Wikipédia

Ibolya (Viola): Az ibolyák apró, de lenyűgöző virágok, amelyek gazdag színskálával rendelkeznek. Májusban gyorsan nőnek és virágoznak, és kellemes illatukkal elvarázsolják az embert. Az ibolyák sokféle fajtája létezik, beleértve a hagyományos ibolyákat és a bemutatósabb, csillagos ibolyákat is.

Tűzbokros (Pyracantha): A tűzbokros egy szép cserje, amely májusban virágzik és gyorsan nő. Virágzása után gyümölcsöket hoz, amelyek színesek és vonzzák a madarakat. A tűzbokros tüskéi védelmet nyújtanak a madarak számára, és a bogyók díszítőelemként szolgálhatnak a kertben.

Sásliliom (Lily of the Valley): A sásliliom egy olyan növény, amelyet sokan az illatos virágairól ismernek. Májusban a sásliliom gyorsan terjed, és lenyűgöző virágcsokrokat hoz létre. A sásliliom illata és finom megjelenése igazi kerti kincs.

Gyöngyvirág (Primula): A gyöngyvirágok kis, de bájos virágok, amelyek széles választékban elérhetők. Májusban ezek a virágok gyorsan nőnek és virágoznak, és sokféle színben pompáznak. A gyöngyvirágok a kertben különleges szépséget kölcsönöznek.

Gyöngyvirág – Wikipédia

 

Kerti ibolya (Pansy): A kerti ibolyák élénk színeikkel és gazdag virágzással hódítanak. Májusban gyorsan nőnek és virágoznak, így ideális választás a kert színesítésére. A kerti ibolyák hidegtűrő növények, így korábban is ültethetők és hosszú ideig fennmaradnak.

Csüngő begónia (Trailing Begonia): A csüngő begóniák lenyűgöző lógó virágzatukkal és gazdag színvilágukkal díszítik a kertet. Májusban gyorsan növekednek és virágoznak, és szépen csüngenek a virágládák vagy függőkosarak szélén. Ezek a virágok általában félárnyékos vagy árnyékos helyeken érzik magukat a legjobban.

Begonia bertinii - csüngő begónia | Florapont

Nemes árvácska (Nemesia): A nemes árvácskák lenyűgöző illatukkal és színpompás virágaikkal kápráztatnak el. Májusban gyorsan nőnek és virágoznak, és kis törpebokor formájában terjednek. Ezek a virágok napos helyet igényelnek, és színesítik a kertet.

Cickafark (Achillea): A cickafark egy évelő növény, amely májusban gyorsan növekszik és virágzik. Virágai többnyire fehér, sárga vagy rózsaszín árnyalatúak lehetnek, és szépen mutatnak a kerti ágyásokban vagy sziklakertekben. A cickafarknak viszonylag alacsony vízigénye van, és jól bírja a szárazságot.

Százszorszép (Bellis perennis): A százszorszépek apró, de bájos virágok, amelyek gyorsan növekednek és virágoznak májusban. Ezek a virágok rendkívül sokszínűek, és kiválóan alkalmasak a kert díszítésére vagy a virágládákba ültetésre. A százszorszépek teljes napfényt preferálnak, de elviselnek némi árnyékot is.

Megosztás