Senki sem segített: szörnyű sikolyokat lehetett hallani, az utcán hagytak meghalni egy nőt Budapesten - Life Story

Senki sem segített: szörnyű sikolyokat lehetett hallani, az utcán hagytak meghalni egy nőt Budapesten

Szívinfarktust kapott egy középkörű nő a főváros VIII. kerületében. A járókelők közül senki sem segített.

Szörnyű sikolyokat lehetett hallani pénteken, napközben a VIII. kerületben. Egy 47 éves nő vélhetően éppen ebédelni indult a munkahelyéről, amikor összeesett. Mint utólag kiderült, a középkorú nő halálát szívinfarktus okozta. Bár a helyszínen több ember is tartózkodott, senki sem segített a földön fekvő asszonynak. 

Egy 47 éves nő összeesett a VIII. kerületi Muzsikus cigányok parkjában. Bár többen szemtanúi voltak az esetnek, mégsem segítettek rajta.

Ágika nálunk dolgozott, az Isten nyugtassa, egy áldott lélek volt. Felfoghatatlan, ami történt. Nem térek magamhoz.

– mondta el lapunknak az elhunyt egyik munkatársa.

 

Elmondása szerint a 47 éves Ágnes nem volt családos, idős édesanyjával élt együtt.

– Az anyja is nálunk dolgozik, szegénynek most hatalmas fájdalom ez. Ilyen hirtelen elvesztette a lányát – folytatta az ismerős.

Az elhunyt ismerősei úgy gondolják, hogy a nő életét még meg lehetett volna menteni.

– Nem volt ott senki, aki tudta volna, hogyan mentse meg az életét. Sajnos, manapság elmennek az emberek azok mellett, akiknek segítségre lenne szükségük.  Figyeljünk a másikra. Elveszítettünk egy ártatlan, kedves nőt, akit meg lehetett volna menteni – fejtette ki véleményét a gyászoló kolléga.

A legtöbb köztéri haláleset olyan hirtelen szívmegállás, ami defibrillálással sem hozható helyre. Ilyenkor az időben megkezdett, szabályos szívmasszázs a célravezető. Ha az emberek ezt tudnák és mernék alkalmazni, megelőzhetően lennének az ilyen tragédiák.

 

Megosztás