Már 93 halálos áldozata van a moszkvai terrortámadásnak. – Videó - Life Story

Már 93 halálos áldozata van a moszkvai terrortámadásnak. – Videó

A péntek esti oroszországi lövöldözés halálos áldozatainak száma 93-ra emelkedett, miközben a Kreml jelentése szerint elfogták mind a négy terroristát, akik részt vehettek a terrortámadásban. A támadást az Iszlám Állam vállalta magára, Vlagyimir Putyin azt ígérte, hogy a megtorlás nem marad el.
  • Március 22-én, péntek este lövöldözés történt a moszkvai Crocus City Hall bevásárlóközpontban, amelynek előzetes jelentések szerint 93 halálos áldozata, köztük legalább három gyermek, és 145 sebesültje van.
  • Az Iszlám Állam később magára vállalta a merényletet, amelyben öt fegyveres vehetett részt. A hatóságok keresik az elmenekült merénylőket.
  • A Moszkvához közeli Krasznogorszkban péntek este több maszkos fegyveres nyitott tüzet egy rockzenekar koncertjén, gránátot vagy gyújtóbombát dobtak a nézőtérre, ahol robbanás történt, majd tűz keletkezett.
  • Az Iszlám Állam szerint „hatalmas pusztítást vittek véghez, majd teljes biztonságban visszatértek bázisukra”. Az elkövetőket még keresik.

A Kreml közlése szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök azt az információt kapta az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) vezetőjétől, hogy tizenegy embert őrizetbe vettek a támadással összefüggésben, köztük azt a négy embert, aki felelős a Crocus City Hallban történt lövöldözésért.

Mindeközben arról is beszámoltak az orosz hatóságok, hogy a korábbi 60 aldozatról már 93-ra emelkedett a támadás közben elhunytak száma.

A pénteki támadásról készült legfrisebb képgalériánk ide kattintva érhető el.

Megosztás